default-image

Διεθνές συνέδριο ανθρώπινης αναπαραγωγής

Ηράκλειο
Διεθνές συνέδριο ανθρώπινης αναπαραγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι επιστήμονες στο Ηράκλειο

Διεθνές συνέδριο ανθρώπινης αναπαραγωγής διοργανώνουν στο ξενοδοχείο “Ibis Styles”, στο Ηράκλειο, από αύριο Παρασκευή 19 έως την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου, η Μεσογειακή Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (MSRM), η Επιστημονική Εταιρεία για την Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόεδρος και διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διά βίου μάθησης θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και εξέταση από διεθνούς κύρους αναπαραγωγούς επιστήμονες, προκειμένου να απονεμηθεί στους επιτυχόντες δίπλωμα θεωρητικής κατάρτισης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (Diploma in Clinical Assisted Reproduction).

Στο διεθνές MSRM συνέδριο, 35 πρωτοπόροι επιστήμονες/καθηγητές Μαιευτικής και Γυναικολογίας από το εξωτερικό, καθώς και 39 Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές Μαιευτικής και Γυναικολογίας από την Ελλάδα θα αναπτύξουν τις εξής βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή: Ανδρολογία (Andrology), Ενδομητρίωση (Endometriosis), Παθολογία ενδομητρίου (Endometrium), Διατήρηση γονιμότητας (Fertility preservation), Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων και υπογονιμότητα (HPV and infertility), Υστεροσκόπηση (Hysteroscopy), Ανοσολογία της εμφύτευσης (Immunology of implantation), Εμφύτευση εμβρύου (Implantation), Εμμηνόπαυση (Menopause), Αντισύλληψη (Contraceptives), Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας (Ovarian stimulation), Πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια (Premature ovarian failure), Επανειλημμένες αποτυχίες εμφύτευσης (Repeated implantation failure), Ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής (Reproductive endocrinology), Αναπαραγωγική χειρουργική & απεικόνιση στη Γυναικολογία (Reproductive surgery & imaging in Gynecology), Βλαστοκύτταρα (stem cells) και Υπερηχογραφικός έλεγχος στη Γυναικολογία (Ultrasound in Gynecology).

Το διεθνές MSRM συνέδριο αναμένεται να έχει βαρύνουσα σημασία για την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ειδικών και των παρευρισκομένων γιατρών. Χορηγούνται 21 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (CME Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News