default-image

«Ακριβά» πλήρωσε την παράνομη ψαριά – Το Λιμεναρχείο εκποιεί 180 κιλά αλιεύματα

Ηράκλειο
«Ακριβά» πλήρωσε την παράνομη ψαριά – Το Λιμεναρχείο εκποιεί 180 κιλά αλιεύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διπλή παράβαση υπέπεσε σκάφος με ελληνική σημαία

Σε ακόμα έναν πλειστηριασμό αλιευμάτων προχωρά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Στις 11 το πρωί μπροστά από Λιμενικό κατάστημα πρόκειται να εκποιηθούν 182,6 κιλά ψάρια σε πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Είδη αλιευμάτων προς εκποίηση

Πρόκειται για 70 κιλά διάφορα ψάρια, 30 κιλά σουπιές και καλαμάρια και περίπου 80 κιλά γαρίδες. Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ξεκινά από τα 2/3 της τιμής των εν λόγω ψαριών στην αγορά και ορίζεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο λόγος κατάσχεσης

«Ακριβά πλήρωσε» ο καπετάνιος μηχανότρατας με ελληνική σημαία τη διπλή του παράβαση. Ο καπετάνιος βγήκε με τη μηχανότρατα στα ανοιχτά της Μιλάτου.

Ωστόσο από το Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας του Λιμενικού Σώματος, και μέσω των δορυφορικών συστημάτων που φέρει κάθε σκάφος, διαπιστώθηκε ότι εισήλθε σε περιοχή απαγορευμένης αλιείας χωρίς να έχει ειδοποιήσει την οικεία λιμενική αρχή.

Άμεσα μετέβη στην θαλάσσια περιοχή που εντοπίστηκε το στίγμα της μηχανότρατας, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο διενήργησε έλεγχο αλιείας και δεν διαπιστώθηκε να αλιεύει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όμως οι λιμενικοί βρήκαν αλιεύματα στο σκάφος κι έτσι το οδήγησαν για περαιτέρω έλεγχο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Έπειτα από τον κατάπλου στο λιμάνι κατά την αλιευτική επιθεώρηση διαπιστώθηκε μία ακόμα νέα παράβαση. Ο καπετάνιος δεν τηρούσε το ημερολόγιο αλιείας, δηλαδή δεν κατέγραφε όλες τις ψαριές που έκανε.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προχώρησε στην κατάσχεση των αλιευμάτων που βρέθηκαν πάνω στη μηχανότρατα και σήμερα προχωρά την διαδικασία εκποίησης.

Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την επιβολή προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων, τα οποία πρόστιμα ξεκινούν από 600 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News