Τον έκαναν «τσακωτό» με χιλιάδες ετικέτες για ρούχα - «μαϊμού»

Ηράκλειο
Τον έκαναν «τσακωτό» με χιλιάδες ετικέτες για ρούχα - «μαϊμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη με πάνω από 9.000… ετικέτες και λογότυπα για ρούχα - «μαϊμού», λίγο πριν τα διοχετεύσει στην αγορά

Ορθά, από ότι φαίνεται, αξιοποίησαν την πληροφορία για την παράνομη δράση ενός άνδρα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Και αυτό γιατί, έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο εν λόγω άνδρας μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα μέσω πλοίων και στη συνέχεια το διέθετε στην αγορά του Ηρακλείου, τα στελέχη της προαναφερθείσας υπηρεσίας προχώρησαν στη σύλληψή του.

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος συνελήφθη χτες το μεσημέρι για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Έπειτα από την έρευνα των ανδρών του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο σπίτι του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.030 πακέτα τσιγάρων, καθώς και 7 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, διαφόρων επωνυμιών.

Τα παραπάνω καπνικά προϊόντα, στερούνταν τελωνειακού ελέγχου, καθώς δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Πέρα από τα καπνικά προϊόντα, οι Αρχές βρήκαν, επίσης, 46 τεμάχια πιθανόν ρούχων - «μαϊμού», 9.120 ετικέτες και λογότυπα, τα οποία επρόκειτο - πιθανόν - να χρησιμοποιηθούν για την παραποίηση ειδών ρουχισμού, 2 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα, η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News