Ηράκλειο

Λουκέτο στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού - Ποια τα αιτήματα των μαθητών

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές του Γυμνασίου

Λουκέτο έβαλαν στο σχολείο τους και οι μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού, την ώρα που πολλά άλλα σχολεία της Κρήτης έχουν προχωρήσει επίσης σε κατάληψη.

Το 15μελες του σχολείου φρόντισε να κολλήσει στον τοίχο του σχολείου ένα χαρτί όπου αναγράφονται όλα τα αιτήματα των μαθητών και οι λόγοι για τους οποίους προχώρησαν στο κλείσιμο του γυμνασίου.

Όπως γράφουν, «εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει αίτημα να καθαριστεί η αποχέτευση η οποία βρίσκεται στην μπροστινή αυλή του σχολείου.».

Επίσης, «από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει αποφασιστεί από την διεύθυνση του σχολείου να κλειδώνει η πίσω πόρτα των καθηγητών. Σε περίπτωση φωτιάς ή σεισμού, είναι πολύ πιθανόν να τραυματιστούν οι μαθητές» διότι η πόρτα είναι κλειδωμένη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές τονίζουν ότι υπάρχει έλλειψη διδακτικών αιθουσών για τα τμήματα ένταξης, αλλά και έλλειψη πυροσβεστήρων σε ορισμένες τάξεις. Τέλος, ένα ακόμα από τα αιτήματά τους είναι η «έλλειψη σεβασμού και οι υβριστικές φράσεις» που, όπως γράφουν, χρησιμοποιούν κάποιες φορές καθηγητές προς τους μαθητές τους.

Σήμερα, λοιπόν, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα συνεχιστεί η κατάληψη και αύριο, Πέμπτη.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια