Σώστε μία ζωή - Δώστε αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία

Ηράκλειο
Σώστε μία ζωή - Δώστε αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνουμε το αίμα μας στο κοινό καλό

Η 69η εθελοντική αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο αίθριο της Λότζια από τις 10 το πρωί ως τη 13:30 το μεσημέρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα ενώ πρόκειται για κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι, κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή.

Παράλληλα από τον «Αιματοκρήτη» θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις και δειγματοληψίες σιέλου για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων («μυελού των οστών»).

Η αιμοδοσία οργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και της Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News