Ηράκλειο

Σε «μαύρο χάλι» και σκουριασμένα τα κοντέινερ που έφτασαν στο Βενιζέλειο

Περίμεναν εναγωνίως τα κοντέινερ αλλά έφεραν σκουριασμένα!

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τις υπηρεσίες του Βενιζελείου που έμειναν «άστεγες» μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου στεγάζονταν. Τη στιγμή που αναμένονταν εναγωνίως τα κοντέινερ για να φιλοξενηθούν στους χώρους τους εργαζόμενοι και υπηρεσίες, όταν έφτασαν οι οικίσκοι στο Ηράκλειο όλοι «έτριβαν τα μάτια τους».

Οι οικίσκοι που έφτασαν στην Κρήτη μόνο για να εξυπηρετήσουν δεν χρησιμεύουν, αφού είναι παλαιοί και σκουριασμένοι!

Οικίσκοι σε «μαύρο χάλι»

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει με απογοήτευση στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Βενιζελείου Γιώργος Χονδροζουμάκης: «αυτό που σχολίασαν οι εργαζόμενοι είναι “τι είμαστε, νομάδες;” Φανταστείτε πως αισθάνθηκαν που θα πρέπει να εργαστούν μέσα σε αυτούς τους χώρους. Οι 5 οικίσκοι που έφτασαν χθες από την Περιφέρεια Αττικής, ήταν σε μαύρο χάλι. Μάλλον τους είχαν διαθέσει σε μετανάστες, πάντως ήταν σίγουρα σκουριασμένοι και χρησιμοποιημένοι. Δεν ξέρουμε καν πώς να τους συναρμολογήσουμε καθώς ήταν σε κομμάτια. Δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα χρειαστεί η τεχνική υπηρεσία για να στηθούν οι οικίσκοι, να μπει εξοπλισμός, κλιματισμός και αποχετεύσεις».

«Πράσινο» φως από την Πρυτανεία

Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν οι εργαζόμενοι- οι οποίοι τώρα φιλοξενούνται στους διαδρόμους και τις κλινικές του νοσοκομείου- ήταν απογοητευτική καθώς αισθάνονται άνθρωποι «δεύτερης κατηγορίας». Η δεύτερη ακόμη πιο απογοητευτική καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο χρόνος πιέζει και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Όπως τόνισε πάντως ο κ.Χονδροζουμάκης: «Ευτυχώς στη χθεσινή συνεδρίαση της Πρυτανείας δόθηκε το «πράσινο» φως και θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου στα λευκά κτίρια του Πανεπιστημίου. Εάν ο χώρος και τα  τετραγωνικά είναι όπως αναφέρθηκαν, τότε θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση στα κοντέινερ θα μεταφερθούν μόνο τα υλικά του νοσοκομείου. Πάντως δεν κάνουμε ακόμα καμία κίνηση για τη μετακόμιση των υπηρεσιών στους οικίσκους».

Μάλιστα σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων φημολογείται ότι ξοδεύτηκαν χιλιάδες ευρώ για να μεταφερθούν τα κοντέινερ από την Αθήνα στο Ηράκλειο, χωρίς να προσφέρουν δύμφωνα με τους εργαζομένους καμία απολύτως λύση.

Προσωρινή λύση

Πάντως σύμφωνα με την ΥΠΕ Κρήτης πρόκειται μόνο για μια προσωρινή λύση και όχι οριστικό τρόπο διευθέτησης του προβλήματος που έχει ανακύψει. Όπως τονίστηκε τα κοντέινερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα με ενάμησι μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

 

Σχόλια