Ηράκλειο

Γερή μπάζα για δύο άνδρες στο Ηράκλειο, που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη λεία τους

Εισέβαλαν σε σπίτια και δεν άφηναν… τίποτα - Μετά από 24 υποθέσεις κλοπές που διέπραξαν κατάφεραν να αποκομίσουν το ποσό των 70.000 ευρώ

Γερή μπάζα για δύο άνδρες έναν 41χρονο Ελληνικής καταγωγής και έναν 39χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι κατάφεραν να αφαιρέσουν από οικίες, όπου εισέβαλαν, χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγραφα και διάφορα αντικείμενα των οποίων η αξία περνά το χρηματικό ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Οι δύο άνδρες ωστόσο συνελήφθησαν σήμερα κατηγορούμενοι για 24 υποθέσεις κλοπών, από διαρρήξεις που διέπραξαν σε οικίες στο Ηράκλειο.

Οι υποθέσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν ένας 41χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος αλλοδαπός.

Και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ωστόσο για τον 41χρονο σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες συνήθισαν να δρουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες, όπου αφού παραβίαζαν τις οικίες, εισέρχονταν στους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα των οποίων - σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας - διερευνάται η προέλευσή τους.  

Από Αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 41χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών.

 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (16.10.2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, εικοσιτέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν 41χρονος ημεδαπός και 39χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος του 41χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από το χρονικό διάστημα 23.05.2018 έως και την 02.09.2018, είχαν διαπράξει συνολικά εικοσιτέσσερις (24) κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η αξία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι δράστες κυρίως νυχτερινές ώρες παραβίαζαν τις οικίες εισέρχονταν στους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από Αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 41χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 

Σχόλια