Ηράκλειο

Την... Πρωταπριλιά τελικά η δίκη για την κομπίνα σε βάρος Κρητικών σταφιδοπαραγωγών

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της απάτης με θύματα δεκάδες Κρητικούς σταφιδοπαραγωγούς

Την Πρωταπριλιά του 2019 θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της απάτης που είχε λάβει χώρα πριν από σχεδόν 15 χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου, με θύματα δεκάδες Κρητικούς σταφιδοπαραγωγούς, αλλά και πιστωτικά ιδρύματα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα η δίκη, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την 1η Απριλίου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη υπόθεση εμπλέκεται ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται ότι εισέπραττε παράνομα από υποκαταστήματα τραπεζών, για λογαριασμό σταφιδοπαραγωγών του Ηρακλείου, χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν πιστωθεί στους εν λόγω αγρότες.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, έχοντας φτιάξει συνολικά 886 πλαστές εξουσιοδοτήσεις ανυποψίαστων σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι δήθεν του έδιναν ειδική εντολή για να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό τους, φέρεται να κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 340.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι αγρότες ουδέποτε είχαν συναινέσει καθιστώντας τον πληρεξούσιο να εισπράξει χρήματα για λογαριασμό τους. Η απάτη φέρεται να έγινε μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου του 2003 και 31ης Αυγούστου του 2004.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ότι κατάφερε να ξεγελάσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχοντας μαζί του στο «κόλπο» κι έναν υπάλληλο νοσοκομείου.

Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται ότι θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής των σταφιδοπαραγωγών που βρίσκονταν στις πλαστές εξουσιοδοτήσεις που έφτιαχνε ο συγκατηγορούμενός του.

Ο διοικητικός υπάλληλος φέρεται ότι βεβαίωνε ψευδώς, βάζοντας την υπογραφή του αλλά και τη σφραγίδα του νοσοκομείου, ότι οι υπογραφές συνολικά 693 αγροτών ήταν γνήσιες κι έτσι ο συγκατηγορούμενός του κατάφερνε να ξεγελά χωρίς πρόβλημα τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

 

Σχόλια