«Τρέχουν» οι διαδικασίες στο Ελεγκτικό για το Καστέλι - Έξι οι «μνηστήρες» για τον ΒΟΑΚ

Ηράκλειο
«Τρέχουν» οι διαδικασίες στο Ελεγκτικό για το Καστέλι - Έξι οι «μνηστήρες» για τον ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύμβαση θα εγκριθεί από τη Βουλή εντός του έτους - Οι «μνηστήρες» και τα... διαδικαστικά για τον ΒΟΑΚ

Επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου έχει οδηγηθεί για προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση παραχώρησης για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, αυτό του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία, γεγονός που φωτογραφίζει την απρόσκοπτη πορεία του.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, με την σύμβαση παραχώρησης να έχει οδηγηθεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό συνέδριο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ζητηθεί επιπλέον στοιχεία, όπως δήλωσε από το Ηράκλειο ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών έργων του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.

Με φόντο την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, η σύμβαση στη συνέχεια θα εγκριθεί από τη βουλή εντός του έτους, με εφικτό τον στόχο οι μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά τέλη του 2018 ή αρχές του 2019.

Έξι οι «μνηστήρες» για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ

Τρέχουν οι εξελίξεις για το έργο κατασκευής του ΒΟΑΚ καθώς την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα δύο τμήματα του έργου – Χανίων – Χερσονήσου με σύμβαση παραχώρησης και Χερσονήσου - Νεάπολης, με ΣΔΙΤ.

Ο Γιάννης Καρνέσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ Φώτη Καζάση και στελέχη του Οργανισμού, βάζοντας στο μικροσκόπιο την πορεία εκτέλεσης των εργασιών μεγάλων έργων, όπως ο κάθετος οδικός άξονας Ηράκλειο Μεσσαρά και συγκεκριμένα το τμήμα Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σε ότι αφορά στο αναπτυξιακό έργο Γούρνες Χερσόνησος, εκτιμάται ότι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξει απεμπλοκή από την αρχαιολογική υπηρεσία με φόντο τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κοντά στην περιοχή Φαραγγούλι στην κοιλάδα Αποσελέμη, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV.

Ήδη, το 95% της γέφυρας έχει κατασκευαστεί, με τον Φώτη Καζάση να εκφράζει την πεποίθηση του, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παραδοθεί η βασική οδική αρτηρία προκειμένου η χώρα μας να εξασφαλίσει τα επιπλέον χρήματα που διεκδικεί ωςμακ μπόνους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News