Ηράκλειο

Πήραν τιμητικά μετάλλια στον 3ο Αγώνα γυναικών για τον καρκίνο του Μαστού

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ., πραγματοποιήθηκε ο 3ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού

Μια εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Λότζια.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου. Γυναίκες παιδιά και άνδρες ευαισθητοποιημένοι με τις δράσεις του Συλλόγου. Ο Αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τρέξουν ή να περπατήσουν τα 4km της διαδρομής. Τιμητικά μετάλλια πήραν οι τρείς πρώτες Γυναίκες και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Τη δράση πλαισίωσαν η Κινητή μονάδα μαστογραφίας, η οποία και πραγματοποίησε 16 δωρεάν μαστογραφίες. Επίσης ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος έπαιρνε δείγμα σιέλου από άτομα 18-45 ετών προκειμένου να ενταχθούν στο Παγκόσμιο πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών.

Την ασφάλεια των συμμετεχόντων για μια ακόμη χρονιά διασφάλισε η Ελληνική ομάδα Διάσωσης και η Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τον καρδιολόγο κ. Μπαντουβάκη.

Η εκδήλωση τελείωσε με κεράσματα από τον Σύλλογο, τσικουδιά, μπανάνες και Κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης».

Την εκκίνηση έδωσε ο Περιφερειάρχης κος Σ. Αρναουτάκης.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος του Συλλόγου, για ενημέρωση του κοινού ως προς την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Το μήνυμα «Η πρόληψη είναι στο χέρι σου», ήταν γραμμένο σε όλα τα μπλουζάκια των δρομέων ως υπενθύμιση και προτροπή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι για αυτά που έζησαν και άκουσαν.

 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που με την παρουσία του τίμησε τον 3ο Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Έναν Αγώνα ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11πμ με εκκίνηση έξω από τη Λότζια Ηρακλείου.

Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου ενθαρρύνει τον «Ευ Ζω» και ενισχύει το έργο του που είναι η ηθική και οικονομική στήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τους στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας.

Ο Αγώνας αυτός στόχο είχε να επισημάνει την σημασία της άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής τόσο για την πρόληψη του καρκίνου γενικά αλλά ιδιαιτέρως του καρκίνου του μαστού, καθώς ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως μήνας αφιερωμένος για την πρόληψη και ενημέρωση του καρκίνου του μαστού.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας, τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ», τον Όμιλο Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» και την Καρδιολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ. Η συμβολή τους στην αναβάθμιση της εκδήλωσης ήταν ιδιαιτέρως σημαντική.

Ευχαριστούμε θερμά τους οικονομικούς μας χορηγούς, οι οποίοι ενισχύουν το έργο του Συλλόγου μας, όπου χωρίς την στήριξή τους θα επιτυγχάναμε πολύ λιγότερα πράγματα.

Οι μεγάλοι μας χορηγοί:

ΚΕΝ, Όμιλος Καλουτσάκη- Hersonissos Group Hotels, Ηρόδοτος- Διαγνωστικό Κέντρο,  Creta Interclinic, Ασκληπιείο Κρήτης, Minoan Lines, Ιατρική Διάγνωση Κνωσσός, Galaxy Hotel, Candia Maris, Fodele Beach, Εθνική Ασφαλιστική, Πλαστικά Κρήτης, Creta Pharm.

Ευγενείς Χορηγοί:

ΣΥΝΚΑ, Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, ANEK LINES - BLUE STAR FERRIES, Κρητικός Φούρνος, Αγροτικές Λύσεις, Hellenic Zeus, Euromedica, Σαβοϊδάκης, Fresh Snack και Ασκληπιός Α.Ε.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους: Kappa Foods - Καλαθάκη, τον Φούρνο Βαμβουκάκη και  την εταιρεία Βότομος για την χορηγία τους σε αλμυρά σνακ και νερό για τους δρομείς μας.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ΑΝΕΚ-ΒLUE STAR FERRIES η οποία και έκανε ως συμβολικό δώρο στην πρώτη γυναίκα δρομέα ένα εισιτήριο με καμπίνα μετ επιστροφής στην γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας μας, τις επιχειρήσεις ΚΡΗΤΗ TV και τον ΚΝΩΣΟΣ FM 100,6.

Σας ευχαριστούμε όλους ξανά και ξανά, σας ευχόμεθα υγεία επαγγελματική και προσωπική ευημερία και του χρόνου να είμαστε πάλι μαζί.

 

Σχόλια