Ηράκλειο

«Κόκκινο πανί» η φιλοξενία πυρόπληκτων φοιτητών - Πρέπει να διανύσουν 25 χλμ.

Στιγμές έντασης στη συνεδρίαση της Πρυτανείας για τους πυρόπληκτους φοιτητές

Για μια ακόμη φορά η ένταση και η αγωνία φτάνουν στο αποκορύφωμα τους για τους πυρόπληκτους φοιτητές που αντιδρούν στις λύσεις ανάγκης που προωθούνται για τη στέγαση τους. Οι φοιτητές αρνούνται κατηγορηματικά να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο , όπου έχει προσφερθεί ξενοδοχείο.

Οι ίδιοι προτείνουν να αναζητηθούν λιγότερες κλίνες σε περισσότερα ξενοδοχεία καθώς είναι αδύνατο να μετακινούνται προς το Ηράκλειο όσες φορές χρειάζεται ενώ έντονες εξακολουθούν να είναι οι αντιδράσεις για τον αριθμό των φοιτητών που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο, είτε για όσους εμφανίζονται ως δικαιούχοι των επιδομάτων. Παρά την προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Hρακλείου και του αντιπρύτανη να εξηγήσει πως όσο αλλάζουν οι όροι της προκήρυξης, τόσο καθυστερεί η μεταφορά τους από το ξενοδοχείο που έχουν χαρακτηρίσει ακατάλληλο,δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Δια βίου Μάθησης και να μεταφέρουν τα αιτήματα των φοιτητών.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι είχε ως ουσιαστικό αντικείμενο την εξεύρεση χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Βενιζέλειου νοσοκομείου που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου. Η σύγκλητος καλείται να εγκρίνει την παραχώρηση του ισογείου και της ροτόντας στις κτηριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου που δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά.

Το Βενιζέλειο υπέστη σοβαρή ζημιά από την φωτιά καθώς καταστράφηκαν προμήθειες αξίας άνω των 500 χιλιάδων ευρώ

 

Σχόλια