Στο Ηράκλειο το πρώτο Climathon στην Κρήτη

Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο το πρώτο Climathon στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Climathon Heraklion για τις προκλήσεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Η πρώτη διοργάνωση Climathon στην Κρήτη πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Το Climathon Heraklion έχει ως κεντρικό θέμα «Το Ηράκλειο απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής» και θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Τα Climathons είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που οργανώνονται από το Climate-KIC, και μπορούν να θεωρηθούν πλέον παγκόσμιο κίνημα, καθώς τέτοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα αστικά κέντρα ανά τον κόσμο. Σε αυτά ενεργοί πολίτες συγκεντρώνονται και συζητούν για ένα 24ώρο προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην πόλη τους και να προτείνουν λύσεις.

Το Climate-KIC είναι μια Ευρωπαϊκή κοινότητα γνώσης και καινοτομίας, και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Για την πόλη του Ηρακλείου τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ομάδα Κοινωνικό-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ι.Τ.Ε και ο  Δήμος Ηρακλείου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Climathon Heraklion και το τελικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για προεγγραφή και κράτηση θέσης στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News