Σπουδαία διάκριση για τη «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»

Ηράκλειο
Σπουδαία διάκριση για τη «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο… «Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών – Περιβάλλοντος» στο Πρότυπο Νηπιαγωγείο Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή» από το Υπουργείο Παιδείας!

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας, με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή», που διοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τη Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια», οι μαθητές των τμημάτων του Πρότυπου Νηπιαγωγείου Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή», για τη σχολική χρονιά 2017-2018, έγραψαν τη δική τους ιστορία και διακρίθηκαν γι’ αυτή, κερδίζοντας το βραβείο «Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών – Περιβάλλοντος»!

Η Ιστορία έπρεπε να έχει ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 169 σχολεία, οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες.

Οι μαθητές των τμημάτων του εν λόγω Νηπιαγωγείου με τις Υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό με τη δική τους ιστορία, για την οποία και βραβεύτηκαν! Η ιστορία των παιδιών είχε τον τίτλο «Το κουτάκι που έγινε μύθος» και αναφερόταν στο μυθικό φύλακα της Κρήτης, τον «Τάλω».

Η εκδήλωση Βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφάκης» του Ωδείου Αθηνών, στην οποία παρευρέθηκε και εκπροσώπησε το σχολείο, ο Γενικός Διευθυντής, κος Άρης Μαρκάκης. Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, έγινε Έκθεση μεταλλικών αντικειμένων, στην οποία συμμετείχε το συγκεκριμένο σχολείο με μια μεταλλική κατασκευή, με το όνομα «Τάλως», την οποία δημιούργησαν οι μαθητές με τις Υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους, για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News