Ήταν έτοιμοι για... ταξίδι στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα

Ηράκλειο
Ήταν έτοιμοι για... ταξίδι στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πλαστογραφία συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Την επιχείρηση – «σκούπα» συνεχίζει η Ελληνική Αστυνομία στα αεροδρόμια της Κρήτης προκειμένου να βρει άτομα τα οποία επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 8 έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 12 αλλοδαποί και συγκεκριμένα οχτώ άντρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 18 έως 29 ετών συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένος Ηρακλείου, οι αλλοδαποί επέδειξαν έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Πολωνίας, Κολομβίας και Αλβανίας τα οποία ήταν πλαστά.

Στόχος τους ήταν να ταξιδέψουν για Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από 08.10.2018 έως και την 14.10.2018, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» δώδεκα αλλοδαποί και συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και τέσσερεις γυναίκες ηλικίας από 18 έως 29 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένος Ηρακλείου οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Πολωνίας, Κολομβίας και Αλβανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ελβετία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News