Ηράκλειο

Η απάντηση της «Δύναμης Πολιτών» στη ΝΟΔΕ για το Βασίλη Λαμπρινό

Η απάντηση της «Δύναμης Πολιτών» στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, για τη μη στήριξη του Βασίλη Λαμπρινού

Στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου απαντά, με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Δύναμη πολιτών», με επικεφαλής το Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Η «Δύναμη Πολιτών», με μία ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν τα μέλη της, κκ.: Αγγελάκης, Αναστασάκης, Βουρεξάκης, Καπετανάκης, Καραντινός, Κεφαλογιάννης, Ξυλούρης, Πασπάτης και Παττακός, αναφέρονται στην απόφαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να ανακοινώσει τη μη στήριξή της στο πρόσωπο του Βασίλη Λαμπρινού για τις αυτοδιοικητικές – και ειδικότερα, τις Δημοτικές εκλογές – του Μαΐου 2019.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών», τα μέλη της δημοτικής παράταξης προτίθενται να στηρίξουν τόσο τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές, αλλά εκφράζουν τη στήριξή τους και στο πρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, «τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα για να μας οδηγήσει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση της επόμενης στις επερχόμενες εκλογές», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών»:

«Μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ  Ηρακλείου, σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας, θα θέλαμε να καταστήσουμε ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα:

  • Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραπέμπουν σε γραφείο τύπου αντίπαλης παράταξης και όχι της παράταξης που μας στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και από τα σπλάχνα της οποίας προερχόμαστε, δίχως να την εγκαταλείψουμε ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της, εμείς στηρίζουμε δυναμικά την Νέα Δημοκρατία, όπως το κάνουμε εδώ και χρόνια και συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια όλων των στελεχών του κόμματος να γίνει το συντομότερο δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας.
  • Ταυτόχρονα, στηρίζουμε  αταλάντευτα το Βασίλη Λαμπρινό, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα για να μας οδηγήσει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση της επόμενης στις επερχόμενες εκλογές.
  • Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε το σημαντικό έργο που με κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να το θέσουμε στην κρίση των δημοτών.

Το 2014 πετύχαμε μια τεράστια ανατροπή που λίγοι περίμεναν.  Είναι προφανές ότι η επιτυχία του Βασίλη Λαμπρινού, όπως και η αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία του, ενόχλησε και ενοχλεί πολλούς. Η κοινωνία του Ηρακλείου  ωστόσο, ήταν αυτή που ζήτησε  επιτακτικά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο και την επικράτηση του καθαρού αυτοδιοικητικού λόγου. Άρα, η κοινωνία του Ηρακλείου είναι  και η μόνη αρμόδια για να  αξιολογήσει αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της ή όχι.  

Σε κάθε περίπτωση, η βιαστική και “άκομψη” πολιτικά προσπάθεια ακύρωσης  εκείνης της ανατροπής,  κατά τη γνώμη μας δεν είναι προς όφελος ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε, πολύ περισσότερο, των δημοτών.

Για αυτό το λόγο, στηρίζουμε δυναμικά το Βασίλη Λαμπρινό, αγωνιζόμενοι παράλληλα και για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές.

Αγγελάκης Νικόλαος – Αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ

Αναστασάκης Ιωάννης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Βουρεξάκης Γεώργιος – Πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Καπετανάκης Μηνάς – Πρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ

Καραντινός Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Αντιπρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ

Ξυλούρης Ιωάννης – Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ

Πασπάτης Γρηγόριος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Παττακός Μαρίνος – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας»

Σχόλια