Της διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα, αλλά τα βρήκε «σκούρα»

Ηράκλειο
Της διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα, αλλά τα βρήκε «σκούρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πλαστογραφία συνελήφθησαν και οι δύο αλλοδαποί στο Ηράκλειο

Προσπάθησε να φύγει από το Ηράκλειο και να ταξιδέψει στην Αυστρία μία 22χρονη αλλοδαπή, όμως δεν τα κατάφερε παρά και τις προσπάθειες ενός 28χρονου αλλοδαπού ο οποίος επιχείρησε να διευκολύνει την έξοδο της γυναίκας από τη χώρα.

Το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία. Στη συνέχεια, συνελήφθη και η 22χρονη για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, η 22χρονη που συνοδευόταν από τον 28χρονο, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας. Στόχος τους να ταξιδέψουν και οι δύο στην Αυστρία.  

Από την έρευνα προέκυψε πως ο 28χρονος προμήθευε τα έγγραφα στη νεαρή κοπέλα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (12.10.2018) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου 28χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη 22χρονη αλλοδαπή για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, η 22χρονη συνοδευόμενη από τον 28χρονο επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί από τη χώρα με προορισμό την Αυστρία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 28χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην 22χρονη προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο της από τη χώρα και συνελήφθησαν.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News