ΝΟΔΕ: «Όχι» σε γαλάζια στήριξη προς τον Βασίλη Λαμπρινό

Κρήτη
ΝΟΔΕ: «Όχι» σε γαλάζια στήριξη προς τον Βασίλη Λαμπρινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνητικά αξιολογεί η ΝΟΔΕ Ηρακλείου το έργο Λαμπρινού, απορρίπτοντας στήριξη υποψηφιότητάς του

Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη... ελλιπής! Αυτή είναι η τοπική “γαλάζια” ετυμηγορία-αξιολόγηση για τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου να τάσσεται στη σχετική εισήγησή της προς τα κεντρικά του κόμματος κατά της συνέχισης της στήριξης προς την παρούσα δημοτική Αρχή Λαμπρινού.

Στη σχετική εισήγηση, με την οποία “κόβει” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου τη στήριξη μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητας Λαμπρινού, η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας της ΝΟΔΕ αξιολογεί με πολύ χαμηλό βαθμό το έργο της δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου. Παράλληλα επισημαίνει πως θα αναζητηθεί άλλο πρόσωπο για να στηριχθεί προεκλογικά από την τοπική Ν.Δ., δίχως όμως να παραθέτει οποιοδήποτε όνομα ή να “φωτογραφίζει” έστω οποιοδήποτε πρόσωπο, μπερδεύοντας έτσι κι άλλο το ήδη μπερδεμένο - με βάση τις διαρροές, φήμες και πληροφορίες - “γαλάζιο” κουβάρι για τις τοπικές υποψηφιότητες της αυτοδιοικητικής κάλπης. Κουβάρι μπερδεμένο όχι μόνο γύρω από τη Λότζια, αλλά και γύρω από την Περιφέρεια Κρήτης, με φόντο την οποία πάντως ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο χθες για στήριξη υποψηφιότητας-έκπληξης. Δήλωση που μοιάζει να βάζει τέλος στα σενάρια “γαλάζιας” στήριξης προς τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Και ενώ η ΝΟΔΕ δεν ανοίγει τα χαρτιά της για άλλα πρόσωπα, για τον Βασίλη Λαμπρινό και το υπάρχον σχήμα της δημοτικής Αρχής, η αξιολόγηση που κάνει είναι άκρως αρνητική.

«Με απόφαση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, συγκροτήθηκε στις 5/9/2018 η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας, αποτελούμενη από ενεργά μέλη της Οργάνωσης, που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης. Ο ρόλος της Επιτροπής είναι η οργανωτική προετοιμασία του κόμματος στο Ηράκλειο για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εργασίες της Επιτροπής έλαβαν χώρα για περισσότερο από έναν μήνα σε 7 συνεδριάσεις. Κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις μελών του κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό “Δύναμη Πολιτών”, υπό τον κ. Βασίλη Λαμπρινό, εκλεγμένων και μη, καθώς και μελών του κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό “Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες”, υπό τον κ. Γιάννη Κουράκη. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις κομματικών στελεχών-μελών 44 επιστημονικών, επιμελητηριακών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που περνώντας στην “ταμπακιέρα” επισημαίνει: «Στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων στους οποίους αξιολογήθηκε η δημοτική Αρχή, η αξιολόγηση του έργου της κρίθηκε αρνητική, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το “αποτύπωμα” της δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά και η κατάσταση του Δήμου απέχει παρασάγγας από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης που στηρίχτηκε και από τη Ν.Δ. 

Κατά την Επιτροπή, προτείνεται να μη συνεχιστεί η στήριξη προς την παρούσα δημοτική Αρχή του κ. Λαμπρινού. Αντιθέτως, η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλο σχήμα και προς τούτο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, τον συντονιστή της Επιτροπής κ. Παναγιώτη Σπαθαράκη και τον κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης προσώπου ως προς τον σκοπό αυτό.

Κατόπιν, συντάχθηκε πόρισμα με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, το οποίο κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., που συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της για την προετοιμασία της Ν.Δ. για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και την αξιολόγηση των υπόλοιπων Δήμων του νομού Ηρακλείου».

Βαγγέλης Καρκανάκης:«Αναζητούμε κατάλληλο πρόσωπο»

Με αφορμή την ανακοίνωση-πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που απορρίπτει τη στήριξη σε μια υποψηφιότητα Λαμπρινού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης δήλωσε: «Στόχος μας είναι συντονισμένα και ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη των εκλογών στον α’ και β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή την προσπάθεια αναζητήθηκε η βοήθεια από ενεργά μέλη της Οργάνωσης, που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, και τους ευχαριστούμε. Ήδη το πόρισμα που έχω στα χέρια μου εμπλουτίζεται από προτάσεις, ιδέες και σκέψεις και των υπόλοιπων μελών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και ξεκινάμε συντονισμένα αναζήτηση προσώπου κατάλληλου που θα στηριχτεί από τις δυνάμεις της Ν.Δ. για τον Δήμο Ηρακλείου. Αναμένουμε δε την απόφαση του προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης».

Ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, πρώην δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου, συντονιστής Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Παναγιώτης Σπαθαράκης, επισήμανε: «Αξιολογήθηκαν όλες οι πτυχές του έργου της δημοτικής Αρχής και, μετά από την αξιολόγηση, ομόφωνα η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το “αποτύπωμα” της δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της παρούσας δημοτικής Αρχής και δεν έχει ανταποκριθεί στις εξαγγελίες και το πρόγραμμά της».

«Η παρούσα δημοτική Αρχή αξιολογήθηκε σε όλα τα πεδία δράσης της και οι επιδόσεις της είναι αρνητικές. Από σήμερα πλέον ξεκινά η επόμενη φάση που είναι η αναζήτηση προσώπου που θα στηριχθεί από τη Ν.Δ.», σημείωσε ο αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου, αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, Βασίλης Βαρούχας.

«Η σημερινή δημοτική Αρχή παρουσιάζει υστέρηση σε βασικούς τομείς ευθύνης της και οι απόψεις των περισσότερων στελεχών είναι αρνητικές για το έργο της», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρης Ροκαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News