Σοκάρουν οι εικόνες από την καταστροφή στο ρακοκάζανο - Τι είπε ο ιδιοκτήτης

Ηράκλειο
Σοκάρουν οι εικόνες από την καταστροφή στο ρακοκάζανο - Τι είπε ο ιδιοκτήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρανάλωμα του πυρός το ρακοκάζανο - Ολοκληρωτική η καταστροφή μετά τη μεγάλη έκρηξη στο Πετροκεφάλι - Αποκαρδιωτικές εικόνες - Ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από το οστικό κύμα

Δεν έμεινε τίποτα όρθιο… Ρακοκάζανο - κόσμημα στο Πετροκεφάλι Μεσαράς ισοπεδώθηκε, με τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Δεκαπέντε λεπτά μετά τις 8:00 χθες βράδυ, σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη η οποία σε συνδυασμό με το ωστικό κύμα και τη μεγάλη φωτιά, προκάλεσαν τρόμο και πανικό στους δημότες, με το υπερσύγχρονο κτίριο να τυλίγεται στις φλόγες και να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Συγκλονισμένος ο Ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση μέχρι τις Μοίρες και τα Μάταλα και με τη μεγάλη φωτιά να είναι ορατή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία έδωσε μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας τη φωτιά, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος επέκτασής της.

Ο ιδιοκτήτης μετέβη χθες το πρωί στη πρότυπη μονάδα προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα το ρακοκάζανο θα άνοιγε για δεύτερη χρονιά και είχαν κανονίσει παρέα για να το γιορτάσουν.

Αντί για γιορτή υπήρξαν εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής, με τις θυσίες μιας ζωής της οικογένειας να γίνονται στάχτη.

Από το ωστικό κύμα έσπαζαν τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών, ενώ προκλήθηκαν και άλλες υλικές ζημιές.

Πρόσφατα μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει σε εργασίες εκσυγχρονισμού του οινοποιείου το οποίο επισκέπτονταν από τουρίστες μέχρι μαθητές σχολείων.

Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News