«Βόμβα» στη Χερσόνησο - Τελεσίγραφο εργολάβου για τον ΧΥΤΑ

Ηράκλειο
«Βόμβα» στη Χερσόνησο - Τελεσίγραφο εργολάβου για τον ΧΥΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλεί να αποχωρήσει από το έργο

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες τους τελευταίους μήνες, τα ρεπορτάζ μέσα από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, αλλά και τα όσα με συνεχείς αναφορές ανέδειξε κυρίως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Χερσονήσου και τις αλλεπάλληλες παρατάσεις... μέχρι παρεξηγήσεως που δόθηκαν από τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας για την ολοκλήρωση του έργου, έρχεται η επιβεβαίωση, δυστυχώς λέμε για τους δημότες, όλων των παραπάνω με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, και μάλιστα στα πρόθυρα του χειμώνα.

Ο εργολάβος του έργου (που είναι ο ίδιος, αν δεν κάνουμε λάθος, με την ανάπλαση στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και το Καπετανάκειο) ζητά με αίτησή του να αποχωρήσει από το έργο, και μάλιστα να πληρωθεί για ό,τι έχει ως τώρα εκτελέσει, δίχως άλλη συνέπεια!!!

Ξεκάθαρα και αμείλικτα είναι πλέον τα ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και τη δημοτική Αρχή της Χερσονήσου: Το υφιστάμενο κύτταρο ουσιαστικά έχει κορεστεί και μάλιστα φορτώνεται πλέον χωρίς τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Τι θα γίνει με τις ρήτρες που εκ της σύμβασης πρέπει να επιβληθούν; Ποιος θα αναλάβει το επιπλέον κόστος που προκύπτει για την αποπεράτωση του έργου; Είναι ασφαλής η εναπόθεση των απορριμμάτων πλέον στο υφιστάμενο κύτταρο, και μάλιστα ενόψει των βροχοπτώσεων του χειμώνα; Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός για τις από εδώ και μετά ενέργειες; Η τοπική κοινωνία απαιτεί άμεσα απαντήσεις και τις κατά νόμο ενέργειες, καθώς ο ΧΥΤΑ της Χερσονήσου, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί το πιο σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής, δίχως κανένας να έχει το δικαίωμα να πειραματίζεται μ' αυτό!

Θυμίζουμε πως, όταν αναφερόμασταν στο θέμα, μας διαβεβαίωναν ότι η υπόθεση με τον ανάδοχο του έργου είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Τώρα;

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News