Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Αγώνας με κεράσματα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 11:00 πμ, Λότζια

Δωρεάν μαστογραφίες για όσες γυναίκες το επιθυμούν

Ο Σύλλογος Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο “Ευ Ζω με τον Καρκίνο”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, αγώνα γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το σημείο εκκίνησης θα είναι έξω από τη Λότζια, με διαδρομή: 25ης Αυγούστου, πλατεία 18 Άγγλων, λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή με τερματισμό τη Λότζια, μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

«Ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο αγώνας-βόλτα δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, και μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

Η τιμή συμμετοχής είναι 5 ευρώ για ενήλικες, και 3 ευρώ για παιδιά και εφήβους. Στην τιμή περιλαμβάνεται μπλουζάκι, καπέλο και δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Μαζί μας θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, θα μπορούν να υποβληθούν σε μαστογραφία.

Επίσης, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑιματοΚρήτης”, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ Πανεπιστημίου Πατρών, θα είναι παρών για να ενημερώσει και για όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας) να δώσουν δείγμα σιέλου για να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος. Θα είναι μια γιορτή, η οποία θα τελειώσει με κεράσματα και κρητικό γλέντι από τον Όμιλο Παιδείας και Αθλητισμού “Αετογιάννη”», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια