default-image

Φόβοι για τα σπίτια που χτίστηκαν πάνω στις «σπηλιές των λεπρών»

Ηράκλειο
Φόβοι για τα σπίτια που χτίστηκαν πάνω στις «σπηλιές των λεπρών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έργα ύδρευσης προκάλεσαν αντιδράσεις στη Χρυσοπηγή

Έντονη είναι η ανησυχία μερίδας κατοίκων στη συνοικία της Χρυσοπηγής με φόντο έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων καθώς πρόκειται για μια περιοχή με δεκάδες ιστορικές σπηλιές, όπου κάποτε φιλοξενούνταν οι λεπροί.

Για τον λόγο αυτό, εκφράζονται φόβοι για τυχόν κινδύνους τόσο στις σπηλιές όσο και στις περιουσίες τους, εξαιτίας των εργασιών τοποθέτησης αγωγών.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της ιστορικής συνοικίας, οι αρμόδιοι καθησυχάζουν τους δημότες που εκφράζουν τις ανησυχίες τους, λέγοντας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων σε γειτονιές όπου υπάρχουν σπηλιές.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, όπου βρίσκονται σπηλιές τοποθετούν τους αγωγούς σε άλλα στενά ή σκάβουν με τα χέρια σε μικρότερα βάθη, ενώ στη διάρκεια των εργασιών υπήρξαν εργασίες αποκατάστασης σε σπηλιές οι οποίες είχαν καταρρεύσει εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται σε 4 μήνες στη Χρυσοπηγή, όπου οι αρμόδιοι διαπίστωσαν απώλειες νερού στο έδαφος πάνω από 150 κυβικά νερού, ημερησίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News