Αναβλήθηκε η δίκη για τις απάτες - «μαμούθ»

Ηράκλειο
Αναβλήθηκε η δίκη για τις απάτες - «μαμούθ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Ιούνιο

Σε μερικούς μήνες από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με τις απάτες - «μαμούθ» που είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2014, προκαλώντας «σάλο» στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ωστόσο, η Έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Ιούνιο. Συγκεκριμένα, η αναβολή δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα 49χρονου κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχαν καθίσει συνολικά 10 άτομα. Εντούτοις, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τελικά μόνο τρεις εκ των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε επιβάλει ποινή 8 ετών και 5 μηνών σε έναν 48χρονο Κρητικό. Επίσης, είχε κρίνει ένοχους και δύο 49χρονους, επιβάλλοντας στον κάθε έναν από αυτούς ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Ωστόσο, κανείς εκ των καταδικασθέντων δεν οδηγήθηκε τότε στη φυλακή. Κι αυτό καθώς η Έδρα αποφάσισε τότε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις και των τριών ανδρών.

Έτσι και οι τρεις παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, τον Ιούνιο του 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News