Ηράκλειο

ΕΣΔΑΚ: Ελάτε να κάνουμε χειροτεχνίες με... άρωμα Χριστουγέννων

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ετοιμαστείτε για χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Το καλοκαίρι πέρασε και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αφού ο καιρός μας τα… χάλασε με τις συννεφιές και τις βροχές του, έστω και λίγες φορές, όπως αρμόζει άλλωστε στο φθινόπωρο.

Ο ΕΣΔΑΚ, λοιπόν, έχει μπει στο κλίμα και προχωρά ακόμα πιο γρήγορα, καθώς μας ετοιμάζει ένα Εργαστήριο Δημιουργικής Ανακύκλωσης με νέες τεχνικές και κατασκευές.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, «θα μάθουμε να κατασκευάζουμε καλάμια από χαρτί και να τα πλέκουμε σε σωλήνα, που ανάλογα με τις διαστάσεις του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μολυβοθήκη, ως καλάθι ή ακόμα και για να κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικο στεφάνι ή δέντρο.

Στο εργαστήριο του Νοεμβρίου θα εξερευνήσουμε και άλλες τεχνικές αξιοποίησης των χάρτινων καλαμιών για χριστουγεννιάτικες κατασκευές.».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα: την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου από τις 17:30 έως τις 20:00 στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ., στην Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 & Σκουλάδων, στον 3ο όροφο.

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και κατ’ εξαίρεση σε παιδιά άνω των 10 ετών αν συνοδεύονται.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το Εργαστήριο θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • κοπίδι (κατά προτίμηση) ή ψαλίδι

  • χάρακα

  • επιφάνεια κοπής τουλάχιστον διαστάσεων Α4 (ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε κοπίδι)

  • ένα ξυλάκι για σουβλάκια

  • κόλλα για χαρτί

  • ένα άδειο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι ή μεταλλικό σταθερό κουτί με ίσια και λεία τοιχώματα (θα το χρησιμοποιήσουμε για να πλέξουμε γύρω του το σωλήνα)

  • παλιό περιοδικό ή διαφημιστικά φυλλάδια (προαιρετικά)

Δηλώσεις συμμετοχής: Όλγα Χρήστου, olga.christou@hotmail.com και τηλ. 6944-573950

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια