default-image

«Restart a Heart» - Φροντίστε την καρδιά σας, μάθετε πώς να προλαμβάνετε

Ηράκλειο
«Restart a Heart» - Φροντίστε την καρδιά σας, μάθετε πώς να προλαμβάνετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τρίτη,16 Οκτ 2018, 10:00
Αίθριο της Λότζια
Η καρδιά χρειάζεται φροντίδα και πρόληψη

Η εκδήλωση με τίτλο «Restart a Heart» πραγματοποιείται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο αίθριο της Λότζια στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης μαζί με την ILCOR ( International Liaison Committee on Resuscitation, European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu - www.restartaheart.eu).

Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 θύματα κάθε χρόνο. Παρόλη την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή, σε ποσοστά λιγότερο 10%. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης - ΚΑΡΠΑ από τους παρευρισκομένους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ) αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν, είναι σημαντική η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω σε θέματα καρδιακής ανακοπής και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης - ΚΑΡΠΑ, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει!

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Στο Ηράκλειο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Η εκδήλωση γίνεται με την συνδιοργάνωση της  Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου.    

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.restartaheart.eu και τη σελίδα της πρωτοβουλίας μας στο facebook: www.facebook.com/blsheraklion

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6985897191 (Αναστασία Σπαρτινού – Διευθύντρια σεμιναρίων ERC).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News