Πάμε για… 2020 για να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης;

Ηράκλειο
Πάμε για… 2020 για να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλυπτική απάντηση για τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου

Αύριο συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου. Βασικό θέμα συζήτησης η σε προεκλογική χρονιά μείωση των τελών, μετά από μια 4ετία αυξήσεων και φοροεισπρακτικής δεινότητας έναντι των πολιτών, για το “πουγκί” του ταμείου του Δήμου. Από τα τέλη χρήσης στο νέο κοιμητήριο και τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, έως τον καθορισμό των συντελεστών δημοτικών τελών.

Για τη σκοπιμότητα αυτής της κίνησης μετά από 4 χρόνια, μέσα σε προεκλογική χρονιά, ήδη το Ηράκλειο μουρμουρίζει. Αλλά εγώ θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο με αυτό το σχόλιο.

Σε ένα σώμα 92 σελίδων που έχουν στα χέρια τους, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, με εισηγήσεις των Υπηρεσιών και των αρμοδίων του Δήμου για όλα αυτά, εντόπισα και τη σελίδα 85. Είναι έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Μελετών προς το τμήμα ΤΑΠ-Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού, που υπογράφει ο διευθυντής Τεχνικών Έργων. Όπως αναγράφεται, πρόκειται για ορθή επανάληψη του κειμένου που είχε σταλεί στις 25-09-2018, με ημερομηνία διόρθωσης 27-09-2018. Ως θέμα αναγράφεται «Εργασίες ανάπλασης στα πλαίσια του έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΩΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΔΗΣ, Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ”».

Τι προκύπτει λοιπόν από το έγγραφο αυτό; Ότι η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων υπενθυμίζει πως το χρονοδιάγραμμα του συνόλου των εργασιών του έργου, σύμφωνα με τη σύμβαση, είναι 18 μήνες και αφού υπεγράφη στις 27-10-2017, λήγει κανονικά στις 27-04-2019. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, δύναται να δοθούν και παρατάσεις, δηλαδή πέραν του χρονοδιαγράμματος. Και ακολουθεί η “βόμβα”: «Η Υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου. Κατά την κρίση μας, οι εργασίες ανάπλασης θα συνεχιστούν όλο το έτος 2019»!!! Τι δεν καταλάβατε; Ένα έργο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, μια παρέμβαση που ούτε εξόχως δύσκολη είναι, ούτε η μεγαλύτερη στο κέντρο του Ηρακλείου, όπως ατυχώς λέγεται, που κανονικά θα έπρεπε να είναι θέμα ολίγων μηνών, πάει για το ακριβώς αντίθετο.

Δηλαδή στο ήδη υπερβολικό χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών θα πρέπει να προσθέσουμε τουλάχιστον άλλους 8 μήνες, φτάνοντας στους 26 και βλέπουμε! Έτσι, κατά την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του Δήμου, το έργο θα συνεχίζεται όλο το 2019 και το πιθανότερο θα είναι έτοιμο το 2020! Προφανώς για εγκαίνια από την επόμενη δημοτική Αρχή. Με τις υγείες τους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News