Ηράκλειο

Αγώνας - Βόλτα για την πρόληψη καρκίνου του μαστού

Για 3η χρονιά διοργανώνει ο Σύλλογος Στήριξης Ασθενών με νεοπλαστική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης αγώνα γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, οι δύο σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν για 3η συνεχόμενη χρονιά, 14 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το σημείο εκκίνησης θα είναι έξω από τη Λότζια, με διαδρομή 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή με τερματισμό τη Λότζια, μια απόσταση 4km.

Ο αγώνας αυτός γίνεται για να υπενθυμίσουμε σε γυναίκες και άνδρες ότι η πρόληψη είναι στο χέρι μας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Αγώνας-Βόλτα δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες άνδρες και παιδιά.

Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ για ενήλικες - 3 ευρώ για παιδιά και εφήβους.

Στην τιμή περιλαμβάνεται μπλουζάκι, καπέλο και δίπλωμα συμμετοχής στον αγώνα.

Μαζί μας θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας από 9:30-13:30, έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου. Όπου γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών οι οποίες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια θα μπορούν να υποβληθούν σε μαστογραφία.

Επίσης ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ Πανεπιστημίου Πατρών, θα είναι μαζί μας για να μας ενημερώσει και για όσους το επιθυμούν (άνδρες και γυναίκες από 18-45 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας) να δώσουν δείγμα σιέλου για να βοηθήσουμε τους πάσχοντες από λευχαιμία και άλλους καρκίνους του αίματος.

Θα είναι μια γιορτή η οποία θα τελειώσει με κεράσματα και κρητικό γλέντι από τον Όμιλο Παιδείας και Αθλητισμού Αετογιάννη!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια