Νέα διακοπή στη δίκη για την κομπίνα σε βάρος Κρητικών σταφιδοπαραγωγών

Ηράκλειο
Νέα διακοπή στη δίκη για την κομπίνα σε βάρος Κρητικών σταφιδοπαραγωγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε η πολύκροτη δίκη για την κομπίνα που είχε λάβει χώρα σε βάρος δεκάδων Κρητικών σταφιδοπαραγωγών

Ούτε σήμερα ξεκίνησε τελικά η πολύκροτη δίκη για την κομπίνα που είχε λάβει χώρα σε βάρος δεκάδων Κρητικών σταφιδοπαραγωγών, πριν από σχεδόν 15 χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει σήμερα Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Εντούτοις, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο δικαστήριο κι έτσι ζητήθηκε αναβολή.

Ωστόσο, η Έδρα δεν έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα και διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει - όπως έγινε γνωστό - την ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας επιχειρηματίας ο οποίος φέρεται ότι εισέπραττε παράνομα από υποκαταστήματα τραπεζών, για λογαριασμό σταφιδοπαραγωγών του Ηρακλείου, χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν πιστωθεί στους εν λόγω αγρότες. 

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, έχοντας φτιάξει συνολικά 886 πλαστές εξουσιοδοτήσεις ανυποψίαστων σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι δήθεν του έδιναν ειδική εντολή για να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό τους, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν 340.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι αγρότες ουδέποτε είχαν συναινέσει καθιστώντας τον πληρεξούσιο να εισπράξει χρήματα για λογαριασμό τους. Η απάτη φέρεται να έγινε μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου του 2003 και 31ης Αυγούστου του 2004.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ότι κατάφερε να ξεγελάσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχοντας μαζί του στο «κόλπο» κι έναν υπάλληλο νοσοκομείου. 

Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής των σταφιδοπαραγωγών που βρίσκονταν στις πλαστές εξουσιοδοτήσεις που έφτιαχνε ο συγκατηγορούμενός του.

Ο διοικητικός υπάλληλος φέρεται ότι βεβαίωνε ψευδώς, βάζοντας την υπογραφή του αλλά και τη σφραγίδα του νοσοκομείου, ότι οι υπογραφές συνολικά 693 αγροτών ήταν γνήσιες κι έτσι ο συγκατηγορούμενός του κατάφερνε να ξεγελά χωρίς πρόβλημα τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι είχε εισπράξει εκατοντάδες εμβάσματα ή εξοφλήσεις της αξίας της σταφίδας τού εκάστοτε αγρότη, από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα του νομού Ηρακλείου. Τα εν λόγω ποσά που εισέπραττε κάθε φορά ποικίλλουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News