Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Αποθήκη έγινε η βιβλιοθήκη - Το λογιστήριο στην... Παιδιατρική

Χάος στο Βενιζέλειο με την ολοκληρωτική καταστροφή των υπηρεσιών

Σε αποθήκη υλικών έχει μετατραπεί η βιβλιοθήκη του Βενιζελείου μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς υπηρεσίες του νοσοκομείου που στεγάζονταν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχουν μείνει «άστεγες». Μάλιστα όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργάζονται σε άλλα τμήματα και έτσι για παράδειγμα το λογιστήριο, «μετακόμισε» στο γραφείο γιατρών της Παιδιατρικής.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου:

«Το κλίμα στο Νοσοκομείο, μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο και την ολοκληρωτική καταστροφή των υπηρεσιών μας, είναι άκρως συναδελφικό και έχει φέρει πιο κοντά τους συναδέλφους των διαφόρων τμημάτων. .Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην βιβλιοθήκη του δευτέρου ορόφου, σε έναν χώρο 50 τετραγωνικών συστεγάζονται 12-15 συνάδελφοι του γραφείου προσωπικού και της μισθοδοσίας, οι οποίοι στις όποιες συνθήκες προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας τους.

 Χαρακτηριστική επίσης είναι και η εικόνα στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, η οποία έχει μετατραπεί σε αποθήκη υλικών, προμηθείων και διαχείρισης, με τις κούτες και τα κιβώτια να έχουν κατακλύσει μέχρι και την είσοδο του Νοσοκομείου μέχρι και την Αιμοδοσία. Και όλο αυτό χάρει στους συναδέλφους που από την πρώτη στιγμή έστησαν αυτόματα ξανά τα γραφεία τους για να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύψουν τα τμήματα και τις κλινικές. Για τα δε υπόλοιπα τμήματα και γραφεία ουδείς λόγος για το περιβάλλον εργασίας:

Το λογιστήριο, στο γραφείο γιατρών της Παιδιατρικής.

Η Πληροφορική σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής και στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων

 Συνάδελφοι απομονωμένοι σε μικρά κισσέ στους διαδρόμους.Τεχνική Υπηρεσία στα Τακτικά Ιατρεία και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το δε λοιπό προσωπικό της Τεχνικής υπηρεσίας να  προσπαθεί να μεταφέρει ρεύμα στους οικίσκους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Παρά τον επαγγελματισμό όμως των συναδέλφων και των τμημάτων τους αυτές δεν είναι συνθήκες εργασίας, από όποια άποψη και αν το πάρει κανείς.

Σε καμία περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να φαίνονται τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, δυσχεραίνοντας την εύρυθμη λειτουργία του Βενιζελείου. 

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να λάβει σοβαρά υπ’όψιν την υφιστάμενη κατάσταση και πέρα από τα ευχολόγια να πράξει άμεσα τα δέοντα, εισακούοντας το προσωπικό που βιώνει όλη αυτή την κατάσταση και προφανώς ξέρει καλύτερα το χώρο και τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει η προμήθεια των οικίσκων στους οποίους θα μεταφερθούν οι "άστεγες'' υπηρεσίες. 

 

 

 

Σχόλια