Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Κάνε ποδήλατο και δώσε αίμα στον «2ο Δρόμο για την Υγεία»

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 9:30 πμ, Βενιζέλειο νοσοκομείο

Το Βενιζέλειο ετοιμάζει μία διαδραστική εκδήλωση που θα σου μείνει αξέχαστη

Η σωστή διατροφή, η πρόληψη και η διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας μας, είναι ένα σημαντικό ζήτημα και προσωπική ευθύνη για τον καθένα από εμάς.

Η άθληση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μίας τέτοιας διαδικασίας και γι’ αυτό το λόγο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βενιζέλειου νοσοκομείου διοργανώνει τον «2ο Δρόμο για την Υγεία» προκειμένου να συμβάλει στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Με την παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της ΠΔΕ,  δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, με ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο, να ενημερωθούν για τους παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία, για τρόπους αποκατάστασης της, για τον ρόλο της διατροφής καθώς και τα οφέλη της άσκησης ως μέσο πρόληψης, διατήρησης και αποκατάστασης της.

Παράλληλα με το βιοκινητικό παιχνίδι, τον ποδηλατικό περίπατο, τις δράσεις και επιδείξεις, την δυνατότητα λήψης δείγματος μυελού των οστών, καθώς και την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται στο χώρο, θέλει να καταστήσει σαφές ότι η υγεία είναι ατομική υπόθεση αλλά και υποχρέωση συλλογικών και οργανωμένων δράσεων.

Για την προώθηση του σκοπού αυτού έρχονται σήμερα να προστεθούν και τα ποδήλατα, τα οποία θα κληρωθούν δωρεάν με το τέλος της εκδήλωσης στο προαύλιο χώρο του Βενιζελείου, αλλά και η νέα εφαρμογή για κινητά με το όνομα «Δρόμος για την υγεία».

Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google play και, εκτός πολλών άλλων, θα μεταφέρει καθημερινά λύσεις για τα δώρα!

«Την υγεία σου θυμήσου, καν’ το επιλογή σου!».

Το πολιτιστικό – αθλητικό event θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 το πρωί. Μικροί, μεγάλοι, παιδιά και ενήλικοι μη χάσετε αυτή την εκδήλωση που θα σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα πράγματα για την υγεία σας.

Εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα οργανωθεί στο χώρο από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του «Βενιζελείου» Νοσοκομείου. Δυνατότητα ενημέρωσης, αλλά και δωρεάς μυελού των οστών θα δοθεί από τον «Αιματοκρίτη».

Σχόλια