Ηράκλειο

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Σημαντικές ποσότητες τυριού στα αζήτητα

Έκρηξη αγανάκτησης στους κόλπους των κτηνοτρόφων οι οποίοι όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να διαθέσουν το γάλα τους στην τοπική αγορά

Απελπισία βρίσκονται στον Κτηνοτροφικό κλάδο στο νησί μας.

Όπως υποστηρίζουν, αρκετοί τυροκόμοι δεν αγοράζουν γάλα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν μεγάλες ποσότητες απούλητων τυριών, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη διάθεση γάλακτος.

Από τη μια όπως λένε δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά γάλακτος, από την άλλη υπάρχει μεγάλη δυσκολία για την αγορά ζωοτροφών με συνέπεια αρκετοί να έχουν τα κοπάδια τους ατάιστα, και όλα αυτά με αποκορύφωμα, τις χαμηλές όπως λένε τιμές διάθεσης των αρνιών τους, στην τοπική αγορά.

Για τρικ μερίδας τυροκόμων σε μια προσπάθεια περαιτέρω συμπίεσης των τιμών γάλακτος προς τα κάτω, κάνει λόγο ο συνδικαλιστής κτηνοτρόφος Στρατής Σκουλάς ο οποίος προτείνει στους κτηνοτρόφους να μην αρμέγουν για αρκετές μέρες, ως μέτρο πίεσης προς τον κλάδο των τυροκόμων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση είναι εκρηκτική στον κλάδο, με τους βοσκούς να θέτουν πλέον ζήτημα επιβίωσης, με φόντο και τις ανείσπρακτες οφειλές για το γάλα που πούλησαν πέρυσι.

Σχόλια