Ηράκλειο

Ελεύθερος ο 19χρονος που κατηγορείται για… 61 κλοπές

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 19χρονος που φέρεται να διέπραξε 61 κλοπές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του, σήμερα νωρίς το απόγευμα, ο 19χρονος που αντιμετωπίζει κακουργηματικές διώξεις για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, συνολικά 61 στον αριθμό, σε Ηράκλειο και μία στην Κόρινθο από όπου εκλάπησαν από σπίτι 4 όπλα.

Μετά την απολογία του ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής στην οποία διαμένει, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 2.000 ευρώ.

Η συνήγορός του, κ. Θεονύμφη Μπέρκη δήλωσε αμέσως μετά τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα να αφεθεί ο πελάτης της, ότι ο 19χρονος δεν ευθύνεται για όλες αυτές τις κλοπές που αναφέρονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας στο οποίο γινόταν λόγος για modus operandi, δηλαδή για τον τρόπο δράσης που εμφανίζεται, αφού στις υποθέσεις που του «χρεώθηκαν» το κοινό ήταν η παραβίαση παραθύρου τουαλέτας, μπάνιου, παραθύρου ή μπαλκονόπορτα.

Ειδικότερα η δικηγόρος κ. Μπέρκη ανέφερε για τον 19χρονο που είναι και πατέρας δύο παιδιών: «Μεθοδικότητα και συγκεκριμένος τρόπος δράσης δράστη δεν προκύπτει από τις πράξεις που συνθέτουν το κατηγορητήριο, ώστε να δύναται αυτές να εξατομικευθούν και κατά συνέπεια να αποδοθούν στο κατηγορούμενο. Για τον μεγάλο αριθμό κλοπών που κατηγορήθηκε ο εντολέας μου δεν ευθύνεται».

Η συνήγορός του 19χρονου, κ. Θεονύμφη Μπέρκη

Ο 19χρονος φαίνεται να έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την εμπλοκή του σε κάποιες από τις 61 υποθέσεις αλλά όχι σε όλες και πιο συγκεκριμένα σε τρεις, ενώ ανάλογες εξηγήσεις έδωσε και για το αυτοκίνητο που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιούσε και σε αυτό βρέθηκαν πένσα, κατσαβίδια και μια κάρτα αναλήψεων με όνομα που δεν αναφέρεται σε κάποια από τις 61 υποθέσεις κλοπών.

Ταυτοποιήθηκαν μόνο 3 υποθέσεις

Όπως γράφει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» η έρευνα επεκτάθηκε και σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, ενώ ταυτοποίησή του φαίνεται ότι υπάρχει στην υπόθεση της Κορίνθου απ’ όπου έχει προσκομιστεί video που εικονίζει τον εισβολέα της οικίας να ανοίγει έναν καταψύκτη, ενώ εξετάστηκε και κάποιο μικρό φτυάρι που χρησιμοποιήθηκε για το σπάσιμο της μπαλκονόπορτας του συγκεκριμένου σπιτιού από όπου αφαίρεσε 4 όπλα και τα πούλησε για 1000 ευρώ. Ταυτοποίηση υπάρχει λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων και σε δυο περιπτώσεις κλοπών στο κέντρο του Ηρακλείου το έτος 2017.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αστυνομία ο 19χρονος είχε αφαιρέσει «χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, των οποίων η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο 19χρονος διέθετε προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα στον 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλοπές σημειώθηκαν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2017 και Οκτώβρη 2018, εκτός των μηνών Απριλίου και Αυγούστου 2018, που έλειπε, όπως αναφέρουν οι πηγές, από την Κρήτη. Στην οικία του δε βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό ενώ άλλες πληροφορίες από την προανάκριση αναφέρουν ότι παρέδωσε σε αλλοδαπό κάποια κοσμήματα με αντίτιμο 800 ευρώ.

Φέρεται μάλιστα να υποδείχθηκε και όνομα, και έτσι ασκήθηκε δίωξη για κλεπταποδοχή σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλοδαπό για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα με τη μορφή της αγοράς κατ’ εξακολούθηση.

Υπάρχει ακόμη ένας κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από κοινού που είναι πλημμέλημα.

Σχόλια