Κρητικοί εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Ηράκλειο
Κρητικοί εμπλέκονται σε μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχαιολόγοι εξετάζουν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους - Προσαγωγές υπόπτων σε Κρήτη και Αθήνα

Στην εξιχνίαση μιας σοβαρής υπόθεσης λαθρανασκαφών και αρχαιοκαπηλίας προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές.

Μέχρι χθες το βράδυ, η Αστυνομία είχε συλλάβει δύο άνδρες, που φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική σπείρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται οκτώ ακόμη άτομα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εκ των φερόμενων εμπλεκόμενων στην υπόθεση είναι Κρητικοί.

Το κουβάρι της υπόθεσης, που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι που μας πέρασε, έπειτα από ουκ ολίγες καταγγελίες αρχαιολογικών φορέων που έκαναν λόγο για απόπειρες λαθρανασκαφής σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ηρακλείου.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολούθησε στενά την υπόθεση, φτάνοντας τελικά στη σύλληψη δύο ανδρών.

Στη «φάκα» της αστυνομίας

Ο ένας εξ αυτών, ο οποίος συνελήφθη στο Ηράκλειο, ασχολείται επαγγελματικά με μηχανήματα εκσκαφής. Ο έτερος συλληφθείς έπεσε στη “φάκα” της Αστυνομίας σε περιοχή της Αθήνας. Πρόκειται για γεωλόγο στο επάγγελμα, ο οποίος - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” - έχει σχέση με την Κρήτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γεωλόγος φέρεται να έδινε πληροφορίες σε φερόμενους συνεργούς του στην Κρήτη, καθοδηγώντας τους αναφορικά με τα σημεία που θα προέβαιναν σε λαθρανασκαφές.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας που συνελήφθη στο Ηράκλειο έπεσε στα χέρια των Αρχών, καθώς εντοπίστηκαν στην κατοχή του πυροκροτητές. Εξάλλου, ο γεωλόγος συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του στην Αθήνα τμήματα αρχαίων αντικειμένων.

Η αξία και η προέλευση των εν λόγω ευρημάτων αναμένεται να προσδιοριστεί από αρχαιολόγους, οι οποίοι ήδη τα εξετάζουν προσεκτικά.

Στη δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται, εκτός των δύο συλληφθέντων που φέρονται να είχαν κεντρικό ρόλο, οκτώ ακόμη άτομα, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News