Επί τάπητος η καινοτομία στην Κρήτη σε συνάντηση Φωτάκη - Κουτεντάκη

Ηράκλειο
Επί τάπητος η καινοτομία στην Κρήτη σε συνάντηση Φωτάκη - Κουτεντάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη προετοιμάζεται να γίνει πρωτοπόρα σε θέματα καινοτομίας.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφης Κουτεντάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.

Οι κοινές δράσεις  - συνεργασίες Υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας με την Περιφέρεια Κρήτης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας-Εμπορίου-Καινοτομίας Έφη Κουτεντάκη με τον αναπληρωτή Υπουργό Κώστα Φωτάκη.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, συζητήθηκαν εκτενώς η προοπτική αξιοποίησης της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, όπως επίσης η επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων.

Παράλληλα στη συνάντηση εξετάστηκε η υλοποίηση της πρόσφατης κοινής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, η εφαρμογή των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών.

Μάλιστα η απόφαση αφορά την ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών. Από τα παραπάνω προγράμματα η Κρήτη, εξ αιτίας και της λειτουργίας των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά μέσα από την χρηματοδότηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News