Γ.Λίλης: «Υπομονή» ο διάλογος για τα θρησκευτικά δεν έχει ολοκληρωθεί

Ηράκλειο
Γ.Λίλης: «Υπομονή» ο διάλογος για τα θρησκευτικά δεν έχει ολοκληρωθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθούμε προς το παρόν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας

Αναστάτωσε προκάλεσε στις τάξεις των Θεολόγων η ενέργεια της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) που καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη διδάξουν το μάθημα των Θρησκευτικών με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του υπ. Παιδείας επικαλούμενη αποφάσεις του ΣτΕ.

Η επιστολή της, ήδη έχει φθάσει στους διευθυντές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία πειθαρχική ή ποινική συνέπεια σε όλους όσους αρνηθούν να εφαρμόσουν τα νέα προγράμματα.

Επίσης γνωστοποιεί, ότι γονείς προτίθενται να ασκήσουν μηνύσεις σε όλους όσους συμβάλουν στη διδασκαλία των νέων προγραμμάτων στα θρησκευτικά, «η ύλη των οποίων ασκεί προσηλυτισμό στα παιδιά τους»

«Υπομονή» συνέστησε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων Γιάννης Λίλης μιλώντας στον 98,4 καθώς ακόμα εκκρεμούν οι αποφάσεις δύο προσφυγών στο ΣτΕ.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι άποψη του Συνδέσμου είναι ν’ αφαιρεθούν από τα βιβλία των θρησκευτικών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο οι πληροφορίες περί άλλων θρησκειών και θεών καθώς οι έννοιες και οι πληροφορίες δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα παιδιά, που θα έχουν τη δυνατότητα στο Λύκειο να καταλάβουν και ν’ αποφασίσουν τι θέλουν .

«Αυτή είναι και η θέση της Εκκλησίας της Κρήτης» ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι δεν αποδέχεται τη θέση πως υπό τις παρούσες συνθήκες γίνετε προσηλυτισμός των μαθητών, και πως οι καθηγητής πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News