Φόνος 69χρονου στις Πατσίδες: Με το βλέμμα στραμμένο στη δίκη

Ηράκλειο
Φόνος 69χρονου στις Πατσίδες: Με το βλέμμα στραμμένο στη δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο οικονομολόγος για τον φόνο 69χρονου Ανωγειανού

Αύριο Παρασκευή αναμένεται να αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες η μυστηριώδης υπόθεση της φονικής συμπλοκής που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2016, στην ευρύτερη περιοχή των Πατσίδων-Σκαλανίου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, στη Νεάπολη, θα καθίσει ένας 67χρονος - σήμερα - οικονομολόγος, ο οποίος κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 69χρονου άνδρα από τα Ανώγεια.

Το μακελειό έλαβε χώρα την 20ή Οκτωβρίου του 2016, στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο κατηγορούμενος, στις Πατσίδες. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον 67χρονο μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν αμφότερους τους άνδρες τραυματισμένους, μέσα στα αίματα. Ας σημειωθεί ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στον τόπο της συμπλοκής τρία μαχαίρια και μια κατσούνα.

Ο 69χρονος ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο: Ο άτυχος 69χρονος εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Μέχρι σήμερα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η τραγωδία δεν έχουν διευκρινιστεί. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο άνδρες που φέρονται να συνεπλάκησαν δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 67χρονου, ο ίδιος έπεσε θύμα ληστείας από τον 69χρονο, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Από το περιβάλλον του 69χρονου ο εν λόγω ισχυρισμός δεν είχε γίνει δεκτός, υποστηρίζοντας ότι κάτι άλλο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Ωστόσο, άτομα από τον περίγυρο τού 69χρονου, που έχουν καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση, φέρονται να ανέφεραν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα του 67χρονου από το στόμα του θύματος.

Αξίζει να επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο ότι “φως” στα αίτια της τραγωδίας δεν μπόρεσε να ρίξει ούτε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πραγματοποιήθηκε: Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες δεν είχαν καμία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2016, μετά την απολογία του, ο 67χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Μερικούς μήνες, πάντως, αργότερα, ο καθηγητής αποφυλακίστηκε, αφού τον Μάιο του 2017 οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του 67χρονου με περιοριστικούς όρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News