Ηράκλειο

Δεν έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου η 18χρονη

Δεν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη νέου κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας της 18χρονης γυναίκας που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας.

Δεδομένων των συμπτωμάτων εγκεφαλίτιδας που εμφάνιζε η νεαρή, καθώς και των αυξημένων αντισωμάτωνν που υπήρχαν στον οργανισμό της, αποφασίστηκε από το ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ να διενεργηθούν εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κοπέλα είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Ιωάννη Φανουργιάκη, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και του μοριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νεαρή, δεν επιβεβαιώνουν την προσβολή της κοπέλας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Φανουργιάκης μιλώντας στο neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας της 18χρονης μπορεί να χαρακτηριστεί βελτιωμένη, καθώς η νεαρή κοπέλα έχει ήδη μεταφερθεί από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου και παρακολουθείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

 

 

Σχόλια