Συνέλαβαν 60χρονο για την φωτιά που κόντεψε να απειλήσει σπιτια

Κρήτη
Συνέλαβαν 60χρονο για την φωτιά που κόντεψε να απειλήσει σπιτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ένας 60χρονος για την φωτιά που προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στο Σγουροκεφάλι Ηρακλείου και η οποία σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας του ότι ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής, κατά την προανάκριση, προχώρησε συγκεκριμένα στη σύλληψη του 60χρονου στα πλαίσια του αυτοφώρου ως υπαίτιος για πρόκληση φωτιάς κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών και καύσης υπολειμμάτων και ακολούθως θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της φωτιάς.

Ένα τηλεφώνημα για φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή σήμανε συναγερμό νωρίς το μεσημέρι της Τέταρτης, στο Σγουροκεφάλι του νομού Ηρακλείου.

Άμεσα έσπευσαν τρία οχήματα ενώ στο σημείο μετέβη και ο εκτελών χρέη διοικητή κ.Σεληνιωτάκης που είχε αναλάβει και το συντονισμό της επιχείρησης.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην φθάσει ο «πύρινος εφιάλτης» σε κατοικίες που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, 100-200 μέτρα.

Τελικά η φωτιά στη συγκεκριμένη χορτολιβαδική έκταση, δεν τα άγγιξε και γύρω στις 2.30 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο ωστόσο στο σημείο παρέμειναν οχήματα για προληπτικούς λόγους.

Τελικά κατά την προανάκριση , συνελήφθη ένα άτομο , ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία επισημαίνεται ότι οι πολίτες ακόμη και αυτήν την περίοδο πρέπει να επιδείξουν την δέουσα προσοχή στην ύπαιθρο καθώς είναι ακόμη σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος,

Γεγονός που σημαίνει ότι απαγορεύεται το ανεξέλεγκτο κάψιμο στην εξοχή, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η φετινή αντιπυρική περίοδος.

Άξιο αναφοράς επίσης αυτό που επισημαίνεται από την πυροσβεστική ότι δηλαδή εάν βρεθεί άτομο την στιγμή που καίει, αυτομάτως του επιβάλλεται πρόστιμο που ξεκινά από 150 ευρώ . Όμως αν "πιαστεί" λίγο μετά και εφόσον η φωτιά «ξεφύγει» θα ακολουθήσει η σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News