Ηράκλειο

Λειτουργεί η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας για ασθενείς με ψυχική νόσο

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες λειτουργίας

Ξεκινά τη λειτουργία της η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών στο Ψυχιατρικό τμήμα του Βενιζελείου.

Η Μονάδα λειτουργεί στο πλαίσιο της αγωγής και προαγωγής της υγείας των ασθενών με ψυχική διαταραχή για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η υπηρεσία στηρίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία του Τμήματος με τα Τμήματα Διαιτολογίας και Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου, το νοσηλευτικό προσωπικό και την ψυχολόγο του ψυχιατρικού τμήματος για την φροντίδα ασθενών με ψυχική νόσο. 

Συμπτώματα

Είναι γνωστό ότι οι ασθενείς με σοβαρές ψυχικές διαταραχές παρουσιάζουν μη υγιείς τρόπους ζωής, όπως το κάπνισμα, ανθυγιεινές συνήθειες διατροφής, καθιστική ζωή, απουσία άσκησης, μη λήψη πρωτοβουλιών, με αποτέλεσμα κακή σωματική υγεία, μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης και επιδείνωση ψυχοπαθολογίας.

Στόχοι και πρόγραμμα

Στόχος είναι η υποστήριξη των ψυχικά ασθενών με την παροχή ενός προγράμματος ημερήσιας φροντίδας σε ομαδικό πλαίσιο που περιλαμβάνει ψυχιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, συμβουλευτική από διαιτολόγο, ήπια εκγύμναση από φυσιοθεραπευτή  και ψυχοθεραπεία. 

Η Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών θα γίνεται κάθε Τετάρτη, κατά τις ώρες 9.30-12:30, σε χώρο παραπλεύρως του Ψυχιατρικού Τμήματος.

Υπεύθυνη Συντονίστρια της ΜΗΦΑ είναι η κ. Ευγενία Χουρδάκη, Ψυχίατρος, Διευθύντρια του Ψυχιατρικού τομέα του ΒΠΓΝΗ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 25 Οκτωβρίου 2018 μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2810.368052, 2810.368481 10.00-13.00 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) και 2810.368110 (ψυχολόγος κα Πετράκη), 10:00-12:00 Δευτέρα και Τρίτη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Σχόλια