default-image

Ενδείξεις για νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

Ηράκλειο
Ενδείξεις για νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλίτιδα μία 18χρονη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται μία νεαρή κοπέλα για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, κ. Φανουργιάκη «προ ολίγων ημερών, η 18χρονη ήρθε στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλίτιδα και στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ Ενηλίκων. Πραγματοποιήθηκε ορολογικός έλεγχος όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αυξημένα αντισώματα. Αυτό μας κάνει να έχουμε υπόνοιες ότι η κοπέλα μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάτι».

Ο ίδιος επεσήμανε στο neakriti.gr ότι γίνεται εργαστηριακός έλεγχος και εντός της ημέρας θα έχουν βγει τα αποτελέσματα και θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για κρούσμα του ιού.

Ρεθυμνιώτης καρκινοπαθής το νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό είχε σημάνει συναγερμός στην Κρήτη για ένα πιστοποιημένο περιστατικό, τόσο από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά και από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο λόγος για έναν 45χρονο Ρεθυμνιώτη ο οποίος εισήχθη με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και το Ιολογικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Θετικό για τον άντρα είναι πως εξ αρχής η καταστάση της υγείας του ήταν καλή και σταθερή.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News