Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική ενέδρα σε βάρος ζευγαριού στη Μεσαρά

Ηράκλειο
Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική ενέδρα σε βάρος ζευγαριού στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο συνταξιούχος, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2012, επιχείρησε να σκοτώσει ένα ανδρόγυνο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αναβίωσε νωρίτερα σήμερα η μυστηριώδης υπόθεση της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε σημειωθεί πριν από περίπου έξι χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. 

Στο εδώλιο κάθισε ένας ντόπιος συνταξιούχος, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2012, επιχείρησε να σκοτώσει ένα ανδρόγυνο, πυροβολώντας το με καλάσνικοφ, την ώρα που εκείνο επέβαινε στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών αναφορικά με την ταυτότητα των δραστών, δεν είχαν –σε πρώτη φάση- αποδώσει καρπούς, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες. 

Τελικά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο από το συμβάν, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος ενός 39χρονου, ο οποίος κατηγορήθηκε –αρχικά- ως το άτομο που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού.

Τον Μάιο του 2013, οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του 39χρονου, καθώς ο τελευταίος φέρεται να έριχνε μπαλωθιές με όπλο σε γάμο που είχε γίνει σε περιοχή της Μεσαράς. 

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε κατασχέσει τότε το καλάσνικοφ, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από μερικές εβδομάδες, ήταν το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη φονική ενέδρα.

Ο 39χρονος αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που προέβη στη δολοφονική απόπειρα, ισχυριζόμενος ότι το όπλο δεν ανήκε στον ίδιο, παρά το ότι το είχε πάρει για να ρίξει μπαλωθιές στο γάμο. 

Εντούτοις, οδηγήθηκε τελικά στο εδώλιο: Στις αρχές του 2017, στη δίκη που έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο 39χρονος κατονόμασε έναν Μεσσαρίτη συνταξιούχο ως το άτομο που του έδωσε το καλάσνικοφ.

Ο 39χρονος αθωώθηκε, ενώ μετά τη δίκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος του συνταξιούχου.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον τελευταίο ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News