20ο και 56ο δημοτικό: Οι μαθητές κάνουν... σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα

Ηράκλειο
20ο και 56ο δημοτικό: Οι μαθητές κάνουν... σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρηκτικό το πρόβλημα προσβασιμότητας στο σχολείο

Μετά το ρεπορτάζ με τα προβλήματα στην προσβασιμότητα του δημοτικού σχολείου των Τριών Βαγιών, οι γονείς μαθητών και σε άλλα σχολεία μίλησαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη σχολική μονάδα τους.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι κάθε πρωί στο 20ο και 56ο δημοτικό σχολείο κοντά στους χώρους του Πανεπιστημίου Κνωσού επικρατεί πανδαιμόνιο, με τους μερικούς μαθητές να επιδίδονται σε… σλάλομ ανάμεσα σε δύο εμπόδια: από τη μια τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και από την άλλη αυτά που κινούνται.

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά μητέρα τριών μαθητών του σχολείου: «Η πρόσβαση στο σχολείο γίνεται με πολύ δυσκολία και χωρίς να υπάρχει πεζοδρόμιο για να κινηθούν γονείς και παιδιά. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα αλλά όλοι οι γονείς αγωνιούν και διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή».

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη αν στην εικόνα αυτή προσθέσει κανείς και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή αφού τα αυτοκίνητα μπλοκάρουν στους δρόμους και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν 3 νηπιαγωγεία στα οποία καθημερινά πρέπει να φτάσουν εγκαίρως οι γονείς με τα νήπια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News