Ηράκλειο

Νίκησαν τον καρκίνο και μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV

Η Καίτη, η Μαρία αλλά και ο Νίκος μίλησαν για τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή τους

Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες τριών πρώην καρκινοπαθών που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV. Η Καίτη Κουναλάκη Μπουδάκη, η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Νίκος Ηλιόπουλος έστειλαν ίσως το πιο αισιόδοξο μήνυμα ότι τελικά ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

Οι τρείς πρώην ασθενείς μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές της εκπομπής την προσωπική τους μάχη με τον καρκίνο. Η Καίτη ,η Μαρία αλλά και ο Νίκος μίλησαν για τον τρόμο που ένιωσαν στο άκουσμα της διάγνωσης, την κατάθλιψη που πέρασαν και την συνεχή μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η λέξη και μόνο της νόσου σε κάνει αρχικά να χάσεις την «γη κάτω από τα πόδια σου» ενώ βλέπεις και την ίδια την οικογένειά σου να χάνεται στην σκέψη για πιθανή απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας όσο πιο γρήγορα σταθείς στα πόδια σου τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την νόσο. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία αλλά ακόμα πιο δύσκολη είναι η ίδια η απόφαση που πρέπει να πάρει ο κάθε ασθενής ξεχωριστά με στόχο να παλέψει με την ασθένειά του.

(Kαίτη Κουναλάκη- Μπουδάκη Πρόεδρος του Συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο», πρώην καρκινοπαθής)

(Νίκος Ηλιόπουλος πρώην καρκινοπαθής)

Ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος από την ίδια την οικογένεια παίζει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό που λέμε ψυχολογία του ασθενούς. Δυστυχώς σε περιπτώσεις πολλών ασθενών η διάγνωση φέρνει την απόλυτη κατάρρευση του οικογενειακού ιστού και όπως τόνισαν οι ίδιοι οι πρώην ασθενείς όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί αυτό το στάδιο από την ίδια την οικογένεια τόσο πιο στοχευμένη μπορεί να γίνει και η ψυχολογική αντιμετώπιση του προβλήματος από τον ίδιο τον ασθενή. To σίγουρο είναι ότι οι προσωπικές ιστορίες της Καίτης Κουναλάκη-Μπουδάκη, της Μαρίας θεοδωρίδου αλλά και Νίκου Ηλιόπουλου συγκλόνισαν τους τηλεθεατές που άκουσαν την προσωπική μάχη τριών ανθρώπων με την «επάρατη» νόσο που όμως την νίκησαν.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Σχόλια