default-image

Πότε θα γίνει η δίκη για την κομπίνα 340.000€ και θύματα σταφιδοπραγωγούς

Ηράκλειο
Πότε θα γίνει η δίκη για την κομπίνα 340.000€ και θύματα σταφιδοπραγωγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας ημεδαπός επιχειρηματίας o οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε παράνομα από τραπεζικά υποκαταστήματα για λογαριασμό σταφιδοπαραγωγών του Ηρακλείου

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη για την κομπίνα ολκής που είχε στηθεί σε βάρος ντόπιων σταφιδοπαραγωγών, αλλά και τραπεζικών ιδρυμάτων, πριν από σχεδόν 15 χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο, λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας ημεδαπός επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε παράνομα από τραπεζικά υποκαταστήματα για λογαριασμό σταφιδοπαραγωγών του Ηρακλείου χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν πιστωθεί στους εν λόγω αγρότες.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας έχοντας φτιάξει συνολικά 886 πλαστές εξουσιοδοτήσεις ανυποψίαστων σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι δήθεν του έδιναν ειδική εντολή για να εισπράξει τα χρήματα για λογαριασμό τους, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σχεδόν… 340.000 ευρώ! 

Η απάτη φέρεται να έλαβε χώρα μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου του 2003 και 31ης Αυγούστου του 2004. Ας σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να κατάφερε να ξεγελάσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχοντας μαζί του στο «κόλπο» κι έναν υπάλληλο Νοσοκομείου.

Πρόκειται για διοικητικό υπάλληλο δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, ο οποίος θεωρούσε το γνήσιο της υπογραφής των σταφιδοπαραγωγών που βρίσκονταν στις πλαστές εξουσιοδοτήσεις που έφτιαχνε ο συγκατηγορούμενός του. 

Ο διοικητικός υπάλληλος, με λίγα λόγια, βεβαίωνε ψευδώς βάζοντας την υπογραφή του, αλλά και… τη σφραγίδα του νοσοκομείου, ότι οι υπογραφές συνολικά 693 αγροτών, ήταν γνήσιες κι έτσι ο συγκατηγορούμενός του κατάφερνε να ξεγελά χωρίς πρόβλημα τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Έτσι, ο επιχειρηματίας είχε εισπράξει εκατοντάδες εμβάσματα, ή εξοφλήσεις της αξίας της σταφίδας του εκάστοτε αγρότη, από δύο τραπεζικά υποκαταστήματα του νομού Ηρακλείου. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι και οι δύο κατηγορούμενοι δικάζονται για κακουργηματικές πράξεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News