Ηράκλειο

Ξενάγηση με γεύσεις “Κρητικού Φούρνου” από την Enterprise Greece

Ξενάγηση Γάλλων δημοσιογράφων και foodbloggers στην… κρητική γαστρονομία στο ξενοδοχείο “Aldemar”

Η ελληνική εταιρεία προώθησης εξαγωγών Enterprice Greece τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προώθησης της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας και της ανάδειξής της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προσκάλεσε Γάλλους δημοσιογράφους και foodbloggers για τριήμερη ξενάγηση στο νησί μας.

Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν από το “Aldemar Royal Mare” και ξεναγήθηκαν στο νησί από τη γνωστή chef Ντίνα Νικολάου, την εκδότρια του “Οδηγού Κρητικής Μαγειρικής” Λένα Ηγουμενάκη και τον αρτοποιό και ιδιοκτήτη του “Κρητικού Φούρνου - Γεύσεις” Δημήτρη Νικολιδάκη.

Η φιλοξενία, εκτός από γαστρονομικές βραδιές στο ξενοδοχείο, περιλάμβανε βόλτα στο Οροπέδιο Λασιθίου, ξενάγηση στον Τυροκομικό Συνεταιρισμό “Δείκτη” καθώς και στον κάμπο του Οροπεδίου, επίσκεψη στον “Κρητικό Φούρνο - Γεύσεις” στα Πεζά Πεδιάδος, όπου ζύμωσαν παραδοσιακό εφτάζυμο ψωμί, στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κρουσώνα και στην αλλαντοποιεία “Κασσάκη”.

Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των κρητικών γεύσεων και την απλότητα της κρητικής διατροφής, ζήτησαν να πάρουν διάφορα καλούδια, όπως ρακή, εφτάζυμο ψωμί, παξιμάδι και καρύδια, και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν - στα μέσα που ο καθένας εκπροσωπεί - οι καλύτεροι διαφημιστές της κρητικής διατροφής.

Σχόλια