Είχε μέσα στο αυτοκίνητό του δεκάδες αρχαία νομίσματα

Ηράκλειο
Είχε μέσα στο αυτοκίνητό του δεκάδες αρχαία νομίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εντοπίστηκε ένας 46χρονος μέσα στο όχημά του από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και από την έρευνα που πραγματοποίησαν έβγαλαν «λαβράκι».

Συγκεκριμένα, ο άντρας -ελληνικής καταγωγής- είχε στην κατοχή του 39 νομίσματα και σφραγίδα τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία «Περί προστασίας Αρχαιοτήτων». Ο 46χρονος, λοιπόν, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα νομίσματα θα σταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων απ' όπου θα διαπιστωθεί σε ποια εποχή ανήκουν αυτά τα αρχαία. Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο είχε στην κατοχή του ο 46χρονος τα νομίσματα.

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο άντρας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (28.09.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες (28.09.2018) μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 νομίσματα και σφραγίδα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία «Περί προστασίας Αρχαιοτήτων»

H προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News