Ηράκλειο

Μεταστέγαση υπηρεσιών διεκδικούν Βενιζέλειο - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Διοικητικές και Τεχνικές υπηρεσίες στο Βενιζέλειο διεκδικούν μεταστέγαση

Μεταστέγαση στα κενά κτήρια του Πανεπιστημίου διεκδικεί το προσωπικό του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο, μετά την πυρκαγιά στο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης και την ολοσχερή καταστροφή των δύο εκ των υπηρεσιών μας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν να συζητήσουν για το μέλλον της Διοικητικής και της Τεχνικής Υπηρεσίας μετά τις καταστροφές από την πυρκαγιά της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου.

Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε:

  • Τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, παρά τις αντίξοες και έκτακτες συνθήκες.
  • Την επαναλειτουργία των δύο υπηρεσιών και την αποκατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος, τηρώντας τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
  • Τη διεκδίκηση μεταστέγασης στα κενά κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα οποία βρίσκονται πλησίον του Βενιζελείου Γ.Ν (Λευκά Κτίρια) για τη συνολική και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Την επιφύλαξη του προσωπικού να μεταστεγαστεί σε προκατασκευασμένους οικίσκους( κοντεϊνερ), οι οποίοι έχουν σημαντικά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα για να αναπτυχθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου (Κυκλοφοριακό – χωροταξικό – υποστηρικτικό κ.α)
  • Την υποβολή υπομνήματος στον Υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Βενιζέλειο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 μ.μ

 

Μεταστέγαση επιθυμεί και το ΜΦΙΚ

Μεταστέγαση διεκδικεί ωστόσο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Πολύτιμες και σπάνιες συλλογές από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα από τη Συρία και τη Λιβύη, οι οποίες χρησιμεύουν για έρευνα και ανάλυση δεδομένων από ειδικούς επιστήμονες, κατάφεραν να σωθούν από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τόσο οι επιστήμονες όσο και οι συλλογές παραμένουν «άστεγοι». Για το λόγο αυτό και το ΜΦΙΚ διεκδικεί τη μεταστέγαση των συλλογών στα λευκά κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σχόλια