Aεροπλάνο της Frontex τελικά... στο Τυμπάκι

Κρήτη
Aεροπλάνο της Frontex τελικά... στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση τού εν λόγω Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Τρίτη

Το αεροδρόμιο Τυμπακίου της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχει ως βάση του το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (ΜΕΑ) τύπου HERON 1, που διατέθηκε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) για 600 ώρες πτήσης-δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης.

Το αεροσκάφος θα πετά πάνω από το Αιγαίο στο πλαίσιο της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης “Ποσειδών”, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από τον Μάιο του 2008, υπό τον συντονισμό των Αρχηγείων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της ΕΛ.ΑΣ. και υπό την εποπτεία του Οργανισμού Frontex. Μέσω του εγχειρήματος αυτού, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη Ακτοφυλακή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρησιακό μέσο για την αστυνόμευση του θαλάσσιου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση τού εν λόγω Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους, διάρκειας 14 ωρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της περασμένης Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού:

Ολοκληρώθηκε το πρωί της 25/09/2018 η πρώτη επιχειρησιακή πτήση διάρκειας 14 ωρών του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) τύπου HERON 1, που διατέθηκε από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) για 600 ώρες πτήσης στο πλαίσιο της διεξαγωγής δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης.

Το εν λόγω Μ.Ε.Α, που έχει ως βάση το Αεροδρόμιο Τυμπακίου (Κρήτη) της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Μέσω αυτού του εγχειρήματος, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη Ακτοφυλακή Κράτους Μέλους της Ευρ. Ένωσης, που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρησιακό μέσο για την αστυνόμευση του θαλασσίου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την πρώτη πτήση στην οποία παρευρέθηκαν, από πλευράς FRONTEX, ο αρμόδιος τμηματάρχης Έρευνας και Καινοτομίας του Οργανισμού (Research & Innovation Unit), κος Javier QUESADA και από πλευράς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, o Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ και ο αρμόδιος τμηματάρχης Οργάνωσης και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, Πλωτάρχης ΛΣ(Ο) Διονύσιος ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗΣ.¨"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News