Αναβολή στη δίκη για το βιασμό της 13χρονης - Με πατερίτσες & κολάρο ο κατηγορούμενος

Ηράκλειο
Αναβολή στη δίκη για το βιασμό της 13χρονης - Με πατερίτσες & κολάρο ο κατηγορούμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στηριζόμενος σε πατερίτσες εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ο 57χρονος γυμναστής, ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από περίπου 17 χρόνια είχε βιάσει κατ’ επανάληψη μια 13χρονη - τότε - αθλήτριά του

Στηριζόμενος σε πατερίτσες και φορώντας στο λαιμό ορθοπεδικό κολάρο εμφανίστηκε νωρίτερα την Πέμπτη 27/9 στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 57χρονος - σήμερα - γυμναστής, ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από περίπου 17 χρόνια είχε βιάσει κατ’ επανάληψη μια 13χρονη - τότε - αθλήτριά του.

Ο 57χρονος -ο οποίος σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις που είχε προσκομίσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, πάσχει από τη νόσο των δυτών- επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί –σε δεύτερο βαθμό- για την επίμαχη υπόθεση.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέβαλε τελικά τη δίκη «αορίστως». Αυτό σημαίνει ότι θα οριστεί νέα δικάσιμος για την υπόθεση, μέσα στο επόμενο διάστημα, από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος που εδρεύει στην Αθήνα, δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψει στο Ηράκλειο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Έτσι η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε αναβολή της δίκης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τον κατηγορούμενο και μέλη της οικογένειάς του, στα δικαστήρια βρέθηκε σήμερα και η 31χρονη φερόμενη παθούσα, καθώς και συγγενείς της.

Η επίμαχη υπόθεση είχε διαδραματιστεί πριν από περίπου 17 χρόνια, στην Ιεράπετρα, όταν το φερόμενο θύμα ήταν μόλις 13 ετών.

Ο 57χρονος -σήμερα- γυμναστής, ο οποίος έχαιρε τόσο της εμπιστοσύνης της οικογένειας του κοριτσιού, όσο και γενικότερα της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας του Λασιθίου, φέρεται να είχε βιάσει κατ’ επανάληψη τη νεαρή αθλήτριά του.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου είχε εκδικαστεί η υπόθεση σε πρώτο βαθμό, είχε κρίνει ένοχο τον γυμναστή. Συγκεκριμένα, του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Είχε αποφασιστεί, μάλιστα, η έφεσή του καταδικασθέντα να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, ο 57χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ωστόσο, ο γυμναστής παρέμεινε έγκλειστος για περίπου ένα χρόνο, αφού τον Ιούνιο του 2016, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους: Όπως αποδείκνυαν έγγραφα που προσκόμισε η υπεράσπισή του στο δικαστήριο, ο 57χρονος πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο 57χρονος, πρώην εκπαιδευτικός είναι ένας από τους 69 κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται εδώ και τρεισίμησι περίπου χρόνια στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News