Ηράκλειο

Συμπόσιο στη μνήμη του Φώτη Καφάτου

Αφιερωμένο στο θέμα με το οποίο είχε ασχοληθεί ο αείμνηστος Φώτης Καφάτος

Υπήρξε ο νεότερος Καθηγητής στο Harvard και για πάνω από μια δεκαετία Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας καθώς και ιδρυτικός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

Ήταν, ακόμα, ο νεότερος Καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρώτος ερευνητής στη Μοριακή Βιολογία στην Ελλάδα, ο πρώτος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ.

Ο λόγος για τον Φώτη Καφάτο, το λαμπρό και διεθνούς φήμης επιστήμονα η απώλεια του οποίου βύθισε στο πένθος την επιστημονική κοινότητα. Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, για να τιμήσει τη μνήμη του διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την αλληλεπίδραση των κουνουπιών και του παρασίτου της ελονοσίας.

Η αλληλεπίδραση των κουνουπιών και του παρασίτου της ελονοσίας ήταν το θέμα το οποίο επεξεργάστηκε ο Φώτης Καφάτος τα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας του.

Το αμφιθέατρο του ΙΤΕ γέμισε ασφυκτικά από επιστήμονες οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του σπουδαίου Φώτη Καφάτου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν η πρώτη από μία σειρά που θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος για τον μεγάλο επιστήμονα.

Η είσοδος στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ ήταν ελεύθερη και η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Σχόλια