Ηράκλειο

«Απολύθηκαν 5 υγειονομικοί» καταγγέλλει το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ

Για την απόλυση 5 εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων

Την απόλυση 5 υγειονομικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 5 εργαζομένους, οι οποίοι, τα τελευταία 4 χρόνια, εργάζονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).

Μάλιστα, στη σχετική του ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων, αναφέρει ότι «το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες συνάδελφοι μας (επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ) που καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων».

Επιπλέον, το Σωματείο σχολιάζει και το ζήτημα της απόλυσης των εργαζομένων από την Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου, αναφερόμενο σε «επιχείρηση εξαπάτησης» από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά και διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

«Ένας μήνας πέρασε από τα παχιά λόγια της κυβέρνησης περί «εξόδου από τα μνημόνια και επιστροφή στην κανονικότητα» και ήδη στο ΠαΓΝΗ απολύθηκαν 5 υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που εργάζονταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι), εδώ και 4 χρόνια, ενώ το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες συνάδελφοι μας (επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ) που καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων.

Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει στον ηρακλειώτικο λαό την επιχείρηση εξαπάτησης  του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου που ανακοίνωσε την έγκριση 7 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού για ΜΕΘ και Παιδοψυχιατρική (από την λίστα των επικουρικών εργαζομένων) με τη σημείωση μάλιστα ότι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η αλήθεια είναι ότι και αυτοί όπως και το επικουρικό προσωπικό ή οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, είναι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης και η μισθοδοσία τους βαραίνει τον ίδιο κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου. 

Αποτελεί κοροϊδία γιατί αυτές οι προσλήψεις που ανακοινωθήκαν δεν έρχονται να προσθέσουν επιπλέον προσωπικό, αλλά να αντικαταστήσουν τους απολυμένους συνάδελφους μας. Μάλιστα αποτελεί κοροϊδία γιατί το υπουργείο γνωρίζει ότι τον Οκτώβρη απολύονται οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσω ΚΕΛΠΝΟ και θα προέκυπτε και στη ΜΕΘ τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης.

Αποτελεί εμπαιγμό γιατί την ευθύνη της απόλυσης, ούτε λίγο ούτε πολύ, την ρίχνει στους εργαζομένους που δεν δήλωσαν πρώτη προτίμηση το ΠαΓΝΗ. Τι θέλουν να μας πουν ότι φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  για την απόλυση τους;

Αποτελεί αναστροφή της πραγματικότητας όταν το υπουργείο αναφέρει ότι οι ελλείψεις οφείλονται  σε παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις.  Η  διαχρονική υποστελέχωση αποτελεί την αίτια. Όλα τα αλλά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής.

Αποδεικνύεται ότι κανένας συμβασιούχος δεν είναι σίγουρος για τη εργασία του όσο και αν διάφοροι καλοθελητές σε διάδρομους και υπουργεία, τους υπόσχονται αυξημένες μοριοδοτήσεις.

Αποτελεί  ομολογία ότι οι  σύγχρονες ανάγκες θα καλυφθούν με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων.

Ας απαντήσει η διοίκηση που αναφέρει ότι  μέλημα είναι η ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα και συνολικά του νοσοκομείου:

  • Την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα θα έχει εργαζομένους που θα δουλέψουν από άλλα τμήματα;
  • Θα μικρύνει η λίστα αναμονής για τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά;
  • Θα παίρνουν τα ρεπό μετά από εφημερία οι γιατροί;

Η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που υπόσχεται το υπουργείο και η διοίκηση στο λαό  θέλει νοσοκομεία - επιχειρήσεις με έσοδα από τους ασθενείς και όλο και μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για να εξοικονομούν "ζεστό" κρατικό χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με υγειονομικούς φτηνούς, ευέλικτους και με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Με τους αγώνες μας και με κριτήριο τις ανάγκες μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας»

Σχόλια